Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Κατηγορώ


Ψέματα. Ψέματα μας είπαν. Άλλα μας έταξαν, άλλα μας υποσχεθήκαν και άλλα είδαμε στην πορεία στον ψεύτικο κόσμο που για εμάς έκτισαν χωρίς να μας ρωτήσουν αν τον είχαμε οραματιστεί έτσι. Από μια γενιά όπου ήταν η πιο προνομιακή από αυτές που πέρασαν τους τελευταίους αιώνες. Σε αυτήν δώνανε την ραγδαία ανάπτυξη. Τεχνολογική; Φυσικά! Από τα γαϊδούρια που είχαν τους δώσανε κουτιά με πολλά άλογα και 4 ρόδες.
Από τις μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες πέρασαν στις τεράστιες βιομηχανίες. Από το κερί τους δώσανε τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και την λάμπα πυρακτώσεως. Από την ξυλόσομπα τους δώσανε το καλοριφέρ και μετά το κλίμα. Τους δώσανε πολλά πράγματα που στην προηγούμενη γενιά από αυτούς ήταν πράγματα άγνωστα. Αλλά δεν τους δώσανε παιδεία. Εσκεμμένα; Κατά λαθος; Δεν ξέρω. Είμαι πολύ μικρός για να το πω με σιγουριά!
Ότι και να τους έδωσαν το κάνανε σκ@τά! Πήραν τα πάντα και τα ρουφήξανε με την μια! Χωρις ελεος! Λες και θα ήταν οι τελευταίοι του πιο ηλίθιου πλάσματος που πέρασε σε αυτό τον πλανήτη!!! Μας μόλυναν τον αέρα μας. Μας μόλυναν το νερό μας. Μας κατέστρεψαν τα δάση μας. Μας άλλαξαν όλο το περιβάλλον. Ρούφηξαν όλο τον φυσικό πλούτο για πάρτη τους χωρίς να σκέπτονται συνέπειες. Αλλά το χειρότερο που κινάνε είναι ότι κατέστρεψαν την νεολαία τους. ΕΜΑΣ!
Από πριν γεννηθούμε μας τάιζαν οι μανάδες μας ορμόνες και χημικές βιταμίνες. Με το που γεννηθήκαμε και μέχρι να πεθάνουμε μας καταδίκασαν σε μια διατροφή πλούσια σε λίπη και σε διάφορα χημικά που σε συνδυασμό με την καταστροφή του περιβάλλοντος μακροπρόθεσμα θα μας καταστρέψουν την υγεία. Καρκίνος, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακά επεισόδια, ανεπάρκεια κάποιου ζωτικού μας οργάνου και πάει λέγοντας. Ψέματα;
Εσκεμμένα δε μας δώσανε παιδεία. Μόνο τα βασικά που θέλανε ώστε να μπορούμε να κάνουμε κάποια δουλειά ώστε να μπορέσουμε να επιζήσουμε. Η τράπεζα να είναι καλά!
Μας κάψανε το μυαλό. Κάθε λίγο και λιγάκι η τηλεόραση ρίχνει άλλη μόδα στην νεολαία για να κινείται η αγορά τους. Φυσικά και δεν υπάρχει λογική! Αλλά είπαμε! Από μικρά μας ρίξανε στην παραμύθα και σιγά σιγά ύπουλα μας κάψανε το μυαλό!
Διασκέδαση θεωρείται πλέον να είσαι όρθιος σε ένα κλειστό γεμάτο κάπνα μαγαζί με τσίτα μουσική ώστε να μην μπορείς να επικοινωνήσεις και να κρατάς ένα ποτό. Άλλοι τα λένε κλαμπ, άλλοι μπουζούκια, άλλοι ροκάδικα, άλλοι ρεμπετάδικα. Όπως σκ@τά και να τα λένε ο σκοπός είναι ένας!
Λιγούρια και ξέκωλα μαζεμένα εκεί μέσα με μόνο σκοπό να γ@μήσουν και να μαμηθούν. Ο τρόπος; Ένα τρέντι ρουχαλάκι λίγος χορός και μερικά σφηνάκια, Ξεφτίλα κοινώς.
Φυσικά αυτό μόνο Σάββατο και που και που Παρασκευή. Αν υπάρχει λίγος χρόνος και φυσικά χρήμα άντε και κανένα καφέ καθημερινές. Χωρίς νόημα φυσικά! Είπαμε σκοπός δεν είναι να σκεφτείς! Δε σε αφήνουν άλλωστε. Μας δώσανε σαρκικές απολαύσεις και συμβιβαστήκαμε. Ντροπή!
Και το χειρότερο είναι ότι και εμείς θα γίνουμε σαν την προηγούμενη γενιά με την διαφορά ότι οι απόγονοι μας δεν θα έχουν προλάβει ούτε αλάνες, ούτε δάσος, ούτε νερό χωρίς χλώριο και φυσικά ούτε καθαρό αέρα ώστε να δουν τι δεν έχουν. Εμείς λίγο πολύ τα προλάβαμε και οι πιο τυχεροί τα απολαμβάνουν ακόμα σε πολύ μικρότερη έκταση φυσικά.
Οι πιο πολλοί συμβιβαστήκαν από την πρώτη στιγμή και μπήκαν στο κοπάδι που το ρέμα τους πάει (κάποια στιγμή θα πνίγουν). Λίγοι πιστεύουμε ότι ήρθαμε σε λάθος τόπο και χρόνο. Το πόσο θα υπάρχουμε ακόμα; Μέχρι να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε! Μετά θα βουτήξουμε και εμείς στο ρέμα και μάνα μου ΔΕΝ είναι ψέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου