Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ... (ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ)...

Αγαπητοί συμπολίτες,
Προκειμένου να εξυπηρετηθούμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρακαλείσθε όπως γιαουρτώνετε η να χλευάζετε λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω .
1. Γιαουρτώνω πάντα τον βουλευτή που ψήφισα ,«Αυτόν ξέρω, Αυτόν εμπιστεύομαι».
2. Γιαουρτώνω πάντα πολιτικούς τις παράταξης μου. Έτσι διασφαλίζω και την ενότητα τις παράταξης μου και τις χώρας μου. Τέλος στο Αισχρό και αναχρονιστικό σύνθημα « Οι από δώ γ****ε τους από κει…» . Τώρα πλέων λέμε « Λαός ενωμένος πολιτικός χεσμένος».
3. Γιαουρτώνω μέχρι το επιτρεπόμενο όριο σταυρών τις περιφέρειας μου. Για Παράδειγμα αν ψηφίζεις στην Β’ Αθήνας μπορείς να γιαουρτώνεις μέχρι και 5 Βουλευτές την ημέρα. Σκέψου οικολογικά. Προστατεύουμε την φύση, Αγαπάμε τα ζώα και τους πολιτικούς.
4. Φρόντισε τα γιαούρτια να είναι Ελληνικά. Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!!!
5. Μάζεψε τα κεσεδάκια. και τοποθέτησε τα σε κάδο ανακύκλωσης. Σε περίπτωση που έχετε την χαρά να γιαουρτώσετε βουλευτή σε παραλία ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία. Και μην ξεχνάτε…. Όχι σκουπίδια, όχι πολιτικούς σε θάλασσες και ακτές.

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ

- Τι γίνεται, ρε παιδιά ; Τι συμβαίνει ;
- Αυτοί που κρύβονται για να μη τους γιαουρτώσουμε, θα βγούν έξω, για να τους ψηφίσουμε ;
- Επανήλθε ο Σοσιαλισμός στο ΠΑΣΟΚ και δεν θα χάσει το «ΣΟ» του Σοσιαλισμού, από τον τίτλο του;;
- Οι ένοχοι της απώλειας της Εθνική Ανεξαρτησία μας, πήγαν φυλακή και δεν το πήραμε χαμπάρι;
- Τα λαμόγια της ΝΔ φέραν πίσω τα λεφτά;
- Το Βατοπέδι εξαγόρασε τη ΖΗΜΕΝΣ;
- Το ΚΚΕ, μετά την πρόσφατη αποκατάσταση του Στάλιν, αποκαθήλωσε τον ολοκληρωτισμό;
- Ξανακερδίσαμε την Ελευθερία μας στη διαχείριση της Οικονομίας μας, που την είχανε παραδώσει σε ξένες δυνάμεις (ΔΝΤ & Σία) ;;;
- Ο Βουλγαράκης αυτομαστιγώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, όπως είχε υποσχεθεί;
- Οι συνιστώσες της συνισταμένης του Συνασπισμού, επανασυνασπίσθηκαν σε μία νέα συνισταμένη;
- Μας απάλλαξαν από το ¨μνημόνιο»;;
- Τι άλλαξε ;;;

Το μόνο που βλέπω και ακούω, είναι ένας καταιγισμός αποπροσανατολιστικών ειδήσεων, που έχει καταφέρει (όπως πάντα, γίνεται) να πάρει τη σκέψη του πόπολου από την πραγματικότητα της φυλάκισής του και να τη μεταφέρει στο (χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία) πρόβλημα, του «ανασχηματισμού» της κυβέρνησης και των εκλογών ΟΤΑ, δηλαδή ποιοι αξιωματικοί των φυλακισμένων θα αλλάξουν θέση στο Διοικητήριο και ποιος θα εκλεγεί διοικητής της Α΄Πτέρυγας των φυλακών, μεταξύ του Μπλέ, του Πράσινου ή του Κόκκινου, ποιος θα εκλεγεί διοικητής της Β΄Πτέρυγας των φυλακών, μεταξύ του Μπλέ, του Πράσινου ή του Κόκκινου, ποιος θα εκλεγεί διοικητής της Γ΄ Πτέρυγας των φυλακών, μεταξύ του Μπλέ, του Πράσινου ή του Κόκκινου και πάει λέγοντας για όλες τις Πτέρυγες της φυλακής.

Τι’ χες Γιάννη μ’ , τι’ χα πάντα……

Το ίδιο έργο, από τον ίδιο μοιραίο θίασο, το ίδιο θέατρο του παραλόγου, με το ίδιο στείρο σενάριο, με τους ίδιους ατάλαντους πρωταγωνιστές και θλιβερούς κομπάρσους, τους ίδιους βαρετούς διαλόγους, τις ίδιες παράφωνες κορώνες.

Θα ήθελα να μου πεί κάποιος, οποιοσδήποτε, τι ενδιαφέρει και ποιόν αν ο Α΄ Υπουργός αντικατασταθεί από τον Ω΄ και αν η Γ΄ Υπουργός πάρει τη θέση του Β΄ Υφυπουργού.

Τους μόνους που ενδιαφέρει, είναι οι ίδιοι και ένας μικρός κύκλος παρατρεχάμενών τους.

Γιατί. λοιπόν, τα ΜΜΕ μάς πρήζουν διάφορα μέρη του σώματός μας «παίζοντας» σενάρια επί σεναρίων επάνω σε ένα θέμα που δεν αφορά κανέναν ;;;

Τον μόνο λόγο που εγώ μπορώ να δώ, είναι ο αποπροσανατολισμός μας.

Να ξεχάσουμε, για την ώρα, ότι είμαστε φυλακισμένοι και να ασχοληθούμε με το αν τα σκουπίδια της Πτέρυγάς μας μαζεύονται σωστά, αν η ομάδα μπάσκετ της Πτέρυγάς μας αλλάξει προπονητή εν όψει των αγώνων με τις άλλες φυλακές και αν τα σκηνικά της παράστασης της θεατρικής ομάδας της Πτέρυγάς μας θα τα κάνει ο Α ή ο Β κρατούμενος, ή θα τα δώσουμε στον Θ’ κρατούμενο της Ψ’ Πτέρυγας που έφτιαξε και τα περσυνά, που διακρίθηκαν στον Βαλκανικό διαγωνισμό θεάτρων φυλακισμένων. (βλέπετε, πώς με τρείς – τέσσερις γραμμές, χάνεται το ζητούμενο (το νόημα) της παραγράφου. Φανταστείτε τι γίνεται όταν, μεταξύ του κυρίως προβλήματος και του δήθεν, πέφτουν τόνοι μελάνης και χιλιάδες εικόνες και ομιλίες αποπροσανατολισμού).

Και, γιατί τα ΜΜΕ θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν;

Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ αποτελούν το εργαλείο προπαγάνδας, σύσσωμου του καθεστώτος πολιτικού συστήματος.

Είναι επίσης γνωστό ότι το καθεστώς αυτό, είναι ένοχο της παράδοσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας στον πλέον ζωτικό εθνικό χώρο, αυτόν της Οικονομίας μας. Στο σημείο αυτό, ας μου επιτραπεί να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από την τελευταία δήλωση (9 Αυγ.2010) του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη:

«Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε “για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου “παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας””. Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;»

Το βάρος αυτής της τεράστιας ενοχής, πρέπει να φύγει, έστω και πρόσκαιρα, επάνω από τον ένοχο. Για τον σκοπό αυτό στήθηκε η «επιχείρηση ανασχηματισμός», την οποία ακολουθεί η ακόμη μεγαλύτερη «επιχείρηση εκλογές ΟΤΑ».

Πρέπει να ξεχάσουμε ότι είμαστε «υπό κατοχήν», ότι είμαστε αιχμάλωτοι εξ αιτίας τους.

Να ξεχάσουμε, για την ώρα, γιατί κρατάμε το γιαούρτι στο χέρι και να το φάμε, αντί να το ρίξουμε στα μούτρα αυτών που μας συμπεριφέρονται σαν σε ζώα.

Αυτή τη φορά, δεν θα τους περάσει.

Όσο κι αν μας στριφογυρίσουνε, με δεμένα μάτια, γύρω από τον άξονά μας, για να μας ζαλίσουνε, μόλις τα ανοίξουμε και σταθούμε στα πόδια μας, τον πρώτο υποψήφιο που θα δούμε, που υποστηρίζει ή τον υποστηρίζει κόμμα, τον γιαουρτώνουμε.

Η ψήφος του κάθε δημοκράτη πολίτη, άσχετα με το τι ψήφιζε ως τώρα, θα είναι το γιαούρτι στη μάπα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος και των υποψηφίων του. Όλων των κομμάτων.
by Ot. Iakovidi

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΤΕΡΙΑ????.. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ...

Άκουσα πως επειδή στη Ρωσία λαμπάδιασαν κάτι χωράφια, ο Άγιος Μεσάζοντας βρήκε ευκαιρία να μας φυστικοβουτυρώσει. Σου λέει δηλαδή, έκανα ότι μπορούσα από το Στριμοκώλι Λαρίσης για να τη σβήσω, αλλά δυστυχώς ο Ρώσος αντί για νερό έριχνε βότκα στη φωτιά και τώρα λυπάμαι αλλά οι μαλακίες πληρώνονται. Ακόμη και οι ρωσικές. Ά και ξέχασα θα πληρωθούν ως συνήθως από σένα. Και αμέσως άρχισε το πανηγύρι κι έμαθα όλους τους τύπους σιταριού σε μια μέρα και βγήκαν οι παραγοντόπουστες και μας είπαν πως θα ανέβει το ψωμί, τα κρουασάν, τα σταφιδόψωμα, οι τυρόπιτες, αλλά και τα πουλερικά γιατί και καλά τα ταΐζουμε τα πουλιά σιτηρά όχι ληγμένα πατατάκια με ξύδι και θα ανέβει το κρέας γενικά και η πατάτα και η βενζίνη. Ούφ, μια ανάσα να πάρω. Άκου τώρα που για μια φωτιά στη Ρωσία θα μαλώσουμε με τον φούρναρη της γειτονιάς. Δε το πιάνω τελικά το παγκόσμιο μάρκετινγκ. Ξέρω μόνο πως με την παραμικρή αφορμή θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Αν δηλαδή αύριο στο Κιργιστάν πιάσει πάνω από 8 μποφόρ, ας πάω με επιταγή στο φούρνο.

Αν επίσης μου εξηγήσει κανένας πότε θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία των πανελληνίων, των σχολών-φαντάσματα, της παιδαγωγικής μπουρζουαζίας που κάνει παρέλαση στα μέσα αυτές τις μέρες, θα τον φιλήσω στο στόμα αφού έχω κατεβάσει ένα μπουκάλι Ashbach του ΄72. Σήμερα άκουσα και τις δηλώσεις ενός μουσάτου και καλά μέντορα της εκπαίδευσης και υπεύθυνου σίγουρα για κάποιο ανεύθυνο έργο. Είπε το αμίμητο: "κάποιες σχολές πρέπει να αποκτήσουν εκτός από πιο ελκυστικό γνωστικό αντικείμενο και πιο ελκυστική για τα παιδιά ονομασία..." Δε θα απορήσω αν αύριο το ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής Ηγουμενίτσας μετονομαστεί σε Village ή Warcraft η ακόμη και Γαύρος, Τζούλια, Μάλμπορο σκληρό. Αυτό είναι το πλάνο για την παιδεία-ανέκδοτο που προσφέρουμε στους νέους μας. Να αλλάξουμε τα ονόματα των σχολών. Δε με τρομάζουν οι αλλαγές, με τρομάζει η ανίκητη χαζομάρα αυτών των ανθρώπων.

Τί ξέχασα; Ά, ναι το τελευταίο αίτημα της ντεμέκ επαναστάσεως των ντεμέκ επαναστατών που μας κυβερνούν. Ελευθερία; Φυσικά. Με το τσουβάλι. Όση θέλετε. Αρκεί βέβαια να θέλετε να ματώσετε για ένα καρβέλι ψωμί, να εκδίδετε την κόρη σας για να αγοράσετε σκληρό σιτάρι (είπαμε ο μαλάκας ο Ρώσος πυροσβέστης...), να πουλήσετε το σπίτι σας, το αμάξι σας, τα δόντια σας, τον κώλο σας, να νοικιάσετε το έντερο σας, τα νύχια σας, τους βολβούς των ματιών σας για ένα κουλούρι και μια σπανακόπιτα. Αρκεί να ξέρετε να μιλήσετε και να ζητήσετε, να έχετε μάθει ανάγνωση και γραφή στα δημόσια κολέγια της χώρας και να έχετε επιβιώσει από μια εκπαιδευτική τουρνέ στα γραφικά περιφερειακά πανεπιστήμια. Μας γάμησαν, μας βίασαν μέχρι το μεδούλι. Κι όταν σε βιάζουν καλό είναι να φωνάζεις γιατί αλλιώς θα πούνε ότι σου άρεσε κιόλας.

Είπατε τίποτα; Μπα, ιδέα μου ήταν....

Κι αν κάτσω σπίτι..?

Τι θα αλλάξει???

Θα νιώσουν τύψεις που έκλεψαν και κορόιδεψαν τόσους .. για τόσα πολλά χρόνια??

Θα επιστρέψουν τα κλεμμένα??? (ε.. λέμε και κάνα αστείο.. )

Θα παραδοθούν .. στην “αδέκαστη Δικαιοσύνη”?

Θα .. κάνουν όπως η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α(φορολόγητος) Ε(ταιρεία).. κάποιου είδους.. «αυτοκάθαρση» ?

Θα.. «αυτομαστιγωθούν» αλά Βουλγαράκη σε κάποια πλατεία??

(όχι στο Σύνταγμα.. δεν είναι της εμπιστοσύνης, πια.. κάποιοι προτείνουν να «ερμηνευθεί» διαφορετικά σε ορισμένα σημεία του.. ή να αρθούν.. κάποια άλλα.. μιλάμε, για μεγάλη πλατεία.. μεγάλες και οι πλάκες.. στα διάφορα ΜΜε_νταξ_δεν_εγινε_και_τιποτα)

Θα.. βελτιωθούν οι εργασιακές σχέσεις.. γιατί θα συμπάσχουν οι εργοδότες με τους εργαζόμενους.. και δε θα σπεύδουν σε απολύσεις «λόγω κρίσης» ??

Θα .. γίνονται σοβαροί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και θα τιμωρούνται πραγματικά οι παραβάτες-επιχειρήσεις??

Θα.. γίνει ανεξάρτητη η Ενημέρωση.. και δε θα ξανααγοράσουν επιχειρηματίες Μέσα, ώστε να πιέζουν πολιτικούς.. και να κερδοφορούν με την πλύση εγκεφάλου μας??

Θα .. ανέβει ο δείκτης του ΧΑ.. που σημαίνει (εννοείται πάντα !!!) καλύτερη ποιότητα ζωής.. για άπαντες ?? (εδώ γελάμε.. ΧΑ)

Θα.. προστατευτεί ο πολίτης από το “ομώνυμο” Υπουργείο??

Θα.. μετονομαστεί η Ε(ντεχνη)Δ(ιαγραφή)Ε(γκλημάτων) σε ΕΝΑΙ_κουκουλώθηκε.. για να μην έχουμε αυταπάτες??

Θα..

Χμμμ… πολλά «θα».. τι κρίμα που δεν αποφασίζουν για εκλογές.. μια χαρά έτοιμο είναι το «προεκλογικό πρόγραμμα»..

ε, και τα λεφτά..” υπάρχουν!” .. που έλεγε και μια ψυχή.. α.γαπ.ησιάρικη..

εμείς, τι κάνουμε..?

“Το μόνο που έχει μείνει όρθιο είναι τα ερπετά“

Υπάρχει γέλιο στην εποχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Ο αειθαλής πόντιος «γελωτοποιός» Χάρρυ Κλυνν υποστηρίζει ότι υπάρχει. Πρόσφατες ατάκες του για την σημερινή πραγματικότητα, του «μετασοσιαλιστικού παραδείσου των αντεξουσιαστών του ΓΑΠ», που μου ήρθαν μέσω e-mail.
Τελικά το χιούμορ είναι ένα ταλέντο που δε χάνεται… Αναδημοσίευση από e- mail.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
■Γιωργάκης Παπανδρέου… Ανοιχτό μυαλό, σαν κονσέρβα! Δέκα χρονών είπε μπαμπά και φωταγωγήθηκε το Καστρί!
■ΓΑΠ: O μόνος «αριστερός» πολιτικός που όλα του πάνε δεξιά!
■Πρέπει να το παραδεχτούμε ο Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί… Kι αυτό ρε παιδιά, είναι εκείνο που με ανησυχεί.
■Γιωργάκης: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα; Τα πλήθη: Βαρβαρότητα, Βαρβαρότητα
■Παπανδρέου: Θέλει να χτίσει τη νέα Ελλάδα, γι αυτό κατεδαφίζει την παλιά!
■Καλά έκανε ο ΓΑΠ και πήγε στις Ινδίες… Το άσκημο είναι που θα ξαναγυρίσει…
■Ο ΓΑΠ ποτέ δεν πίνει καφέ το πρωί… Φοβάται μην τον κρατήσει ξύπνιο όλη τη μέρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
■Το ΠΑΣΟΚ Είναι σαν τον κουρασμένο σαραντάρη. Στην εφηβεία ήθελε να αλλάξει τον κόσμο και στα σαράντα θέλει να αλλάξει τα έπιπλα στη βίλα του.
■Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!
■ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟ Β: Παρκόμετρα στα σπίτια μας… Θα ρίχνεις 2 ευρώ για κάθε μισή ώρα που θα μένεις μέσα!
■Βρε τον Παπακωνσταντίνου… Κάνει δηλώσεις στο Υπ. Οικονομικών και μοιράζουνε στους δημοσιογράφους τον καφέ της παρηγοριάς και παξιμαδάκια!
■Όσο πάει και παχαίνει το φιλαράκι μου ο ‘Πάγκαλος. Tις προάλλες στο λεωφορείο, ευγενικός σηκώθηκε και παραχώρησε τη θέση του σε 4 κυρίες… Σε όλα τα ασανσέρ που υπάρχουν στο υπουργείο έχουν κρεμάσει ταμπέλες: ΑΤΟΜΑ 5, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΣ.
■Υπάρχουν πολιτικοί που δεν τους άλλαξαν χαρακτήρα τα βουλευτιλίκια και τα υπουργιλίκια. Kαραγκιόζηδες ήταν και καραγκιόζηδες παρέμειναν…
■Aυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
■Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός; Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός.
■Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις είναι σαν τους θανατοποινίτες. Με το που βγαίνουνε ζητάνε χάρη.
■Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική ονομάζεται ΜAΦΙΑ, στην Ιταλία ΚΑΜΟΡΑ και στην Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

«ΤΡΟΪΚΑ»
■Πρώτη φορά αποκτήσαμε δύο πρωθυπουργούς χωρίς να μπούμε στο κόπο να τους ψηφίσουμε! Και τα ονόματα αυτών Ντομινίκ Στρος Καν και Όλι Ρεν.
■Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!

ΕΛΛΑΔΑ
■Ούτε κενό εξουσίας, ούτε κενό οικονομίας ΚΕΝΟ ΛΑΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
■Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει η κυβέρνηση.
■Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ!
■Η διαφορά μεταξύ ελληνικής οικονομίας και Τιτανικού: Στον Τιτανικό είχε και ορχήστρα
■Ελλάδα, η χώρα των δυο ταχυτήτων: Νεκρά και όπισθεν!
■Η χώρα δεν κινδυνεύει από τους συνήθεις υπόπτους, κινδυνεύει από τους συνήθεις πρωθυπουργούς!
■Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!
■H κατάστασή μας έχει φτάσει στο απροχώρητο… Χθες σφάξαμε το γουρουνάκι-κουμπαρά της κόρης μου!
■Από εγκληματικότητα, αφήστε το καλύτερα. Παλιά φωνάζαμε, «αστυνομία Βοήθεια», τώρα φωνάζουμε, «βοήθεια η αστυνομία!»
■Oι επιχειρήσεις βουλιάζουν. Tα ξενοδοχεία τώρα κλέβουν πετσέτες από τους πελάτες.
■Άνθρωπος πάνω από 60 κιλά, μπαίνει πια στο πόθεν έσχες…
■Επιστήμονες της NASA, προκειμένου να μελετήσουν τα όρια της αντοχής του ανθρώπου, ζήτησαν δείγμα Έλληνα συνταξιούχου!
■Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρετε πόσο στοιχίζει μία κηδεία σήμερα;

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
■Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον…
■Mακάριοι όσοι υπόσχονται πολλά και θυμούνται λίγα…
■Για έναν πολιτικό που με τις μεθόδους του χθες υπόσχεται ένα καλύτερο σήμερα, φυσικό είναι να μην υπάρχει αύριο.
■Δεν υπάρχουν πλέον αριστεροί και δεξιοί. Εργαζόμενοι και άνεργοι υπάρχουν.
■Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο κάποια λεπτά, χωρίς νερό μέρες, χωρίς τροφή εβδομάδες και χωρίς ηθικούς φραγμούς μια ολόκληρη ζωή!

…Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ
“Καιρός να καταλάβουμε ότι το μόνο που έχει μείνει όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο είναι τα ερπετά”

ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ...

Διαβάζω αυτές τις μέρες για τις “κόντρες” εντός της κυβέρνησης για το ποιος ή ποιοι θα συντονίσουν το κυβερνητικό έργο. Είναι πρωτότυπη η εποχή μας καθώς σε αντίθεση με τα τα προηγούμενα 240.000 χρόνια τώρα η βαρβαρότητα θέλει και συντονισμό.

Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει καλύτερος για το ρόλο από τον Θόδωρο. Ακόμα δεν έχω ξεχάσει την εποχή του “εκσυγχρονισμού”, που έσπρωχνε τις υπαλλήλους της μεταφραστικής υπηρεσίας από τις σκάλες. Άλλωστε έχει και οικογενειακή παράδοση στην υπηρεσία βαρβαροτήτων.

Αλλά και η κυβέρνηση οφείλει να δείξει σθένος και να εφαρμόσει την εθνοσωτήριο πολιτική της χωρίς εξωραϊσμούς. Χωρίς γλυκανάλατα πρόσωπα. Ο Θόδωρος είναι μακράν ο καταλληλότερος και μετράει κυριολεκτικά, όσο και οι πέντε μαζί που θέλει να βάλει στη θέση του ο ΓΑΠ.

Γι’ αυτό κάτω τα χέρια από τον Θόδωρο.

ΥΓ: Πρέπον είναι να μην ξεχάσουμε να... τιμήσουμε με την ψήφο μας και τη γυναίκα του Θόδωρου που με το σπαθί της βεβαίως, βεβαίως κατεβαίνει υποψήφια στο δήμο Σαρωνικού.

Η “δημοκρατία των ημετέρων”


Μέσα στο πνεύμα των ημερών όπου η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια, η συνέπεια θεωρούνται έννοιες ξεπερασμένες, όπου το “λεφτά υπάρχουν” μετατρέπεται σε “παραλάβαμε χάος”, θα ήταν αδύνατο να μείνει αλώβητη η “δημοσιογραφία των πολιτών”.

Ο όρος μπορεί να ανήκει στον ιδρυτή του tvxs, η έννοια όμως της από-τα-κάτω ενημέρωσης, της αλληλοενημέρωσης των πολιτών μέσω διαδικτύου, έχει επιβληθεί από τους ίδιους τους πολίτες και την ανάγκη τους να κάνουν πράξη τα κούφια λόγια της “δημοκρατίας” περί πολυφωνίας. Το tvxs όπως και οι τόσες άλλες ιστοσελίδες που καθιέρωσαν την αμφίδρομη ενημέρωση μέσω των σχολίων απλά ακολούθησαν και επεχείρησαν να καλύψουν αυτή την ανάγκη των πολιτών.

Στο ίδιο πνεύμα πριν αρκετά χρόνια ιδρύθηκε το δίκτυο indymedia, όπου κάλυψε ως ένα βαθμό την ανάγκη των αγωνιζόμενων ανθρώπων για άμεση ενημέρωση, αυτό που ονομάστηκε “αντιπληροφόρηση”.

Η νέα τεχνολογία της παγκόσμιας λεοφώρου πληροφοριών που αποτέλεσε το internet αρχικά ήταν περιορισμένης πρόσβασης, για φοιτητές και ανθρώπους που σχετίζονταν ως ένα βαθμό με την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Αλλωστε το απαγορευτικό κόστος του εξοπλισμού που απαιτούνταν για να έχει κανείς πρόσβαση στο internet δεν επέτρεπε σε πλατύτερες μάζες να ενημερώνονται/ενημερώνουν τους γύρω τους μέσω διαδικτύου.

Τα πράγματα άλλαξαν. Σήμερα με μηδενικό κόστος μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στο internet. Ολο και περισσότερος κόσμος συμμετέχει είτε δημοσιοποιόντας απόψεις είτε πληροφορίες που σε άλλες εποχές θα είχαν θαφτεί. Ολο και περισσότερος κόσμος δηλώνει ότι ενημερώνεται κυρίως και μονίμως από το internet, αναδεικνύοντας το διαδίκτυο σε νούμερο ένα εχθρό της τηλεοπτικής απάτης και προπαγάνδας.

Εκτός αυτού, η πληροφορία που δημοσιεύεται δεν μένει στο απυρόβλητο αφού ο καθένας μπορεί να τη σχολιάσει μέχρι και να ανατρέψει εντελώς την εικόνα που επιχειρεί να περάσει.

Είπαμε όμως ότι το πνεύμα των ημερών “ξεπερνά” τις αξίες και ο καθένας κάνει εκείνο που του επιτρέπει η δύναμή του να κάνει. Η δύναμη της βίας που κατέχει η κυρίαρχη κάστα επί παραδείγματι, μπορεί να καταπατά διαχρονικές αξίες όπως η εργασία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ζωή, η ανατροφή των παιδιών κλπ. μόνο και μόνο επιβάλλοντας το.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η ανώνυμη δημοσίευση είναι ένα κάστρο ελευθερίας. Και ανώνυμη δημοσίευση μόνο μέσω διαδικτύου μπορεί να κάνει κανείς.

Έτσι επιστρατεύονται οι διάφοροι εξουσιαστικοί μηχανισμοί να την καταστείλουν. Στο indymedia έχουμε το “φίλτρο” της “συλλογικότητας διαχείρισης” (ότι δε συμφωνεί διαγράφεται), στα blogs έχουμε τις απειλές περί “άρσης ανωνυμίας” χωρίς καν να τελεστεί ποινικό αδίκημα, στα sites της “δημοσιογραφίας των πολιτών” με διάφορα προσχήματα έχουμε επιβολή των επώνυμων σχολίων.

Στο tvxs με πρόσχημα αφενός μια δίκη σε βάρος του εξαιτίας ανώνυμου συκοφαντικού σχολίου που δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα αλλά και το γνωστό τροπάρι της οικονομικής κρίσης, επιχειρείται η άρση της ανωνυμίας, η κατάργηση δηλαδή της “δημοσιογραφίας των πολιτών” και η μετάβαση στη “δημοσιογραφία των (επώνυμων) μελών”. Εννοείται πως εκείνος ο οποίος δινει τα στοιχεία του (πιστωτική κάρτα και ονοματεπώνυμο) παύει να ειναι ανώνυμος.

Ο (φασίστας) Καρατζαφέρης δηλώνει πως “ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει αλλά να το κάνει επώνυμα”.

Ο (σοσιαλιστής) Πεταλωτής δηλώνει πως “θα λογοδοτήσουν όσοι λασπολογούν κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία”.

Ο (προοδευτικός) Κούλογλου μας λέει πως για να συνεχίσει να υπάρχει η “δημοσιογραφία των πολιτών” στο site του θα πρέπει να πληρώνεις (άρα και να δηλώνεις την ταυτότητά σου), ουσιαστικά να την καταργείς στην πράξη.

Η (αντιεξουσιαστική) ομάδα διαχείρησης του indymedia μας λέει ότι μπορείς να γράφεις ότι θέλεις αρκεί να μην παραβιάζεις την πολιτική δημοσίευσης (η οποία βέβαια ερμηνεύεται από την ίδια κατά το δοκούν).

Ας έρθουμε όμως σε μας. Όταν λέω εμάς εννοώ όλους όσους δεν έχουμε ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε εξουσίες πάνω στους άλλους, θέλουμε όμως να έχουμε την ευκαιρία να ακούγεται η φωνή μας ακόμα κι αν δεν έχουμε δημοσιογραφική ταυτότητα, ακόμα κι αν δεν είμαστε επώνυμοι, διάσημοι, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, λαμόγια της κυριαρχίας. Εμάς που θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα της κριτικής στον οποιονδήποτε αλλά και οι απόψεις που καταθέτουμε να υπόκεινται σε κριτική από τον καθένα. Εμείς που τελικά είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης, που ζούμε(?) με το μισθό ή τη σύνταξή μας.

Πολλές φορές είδαμε η φωνή μας να παίρνει αξία, όχι γι αυτό που είμαστε αλλά γι αυτά που λέμε. Σαν να σχίστηκε το σιδηρούν παραπέτασμα και είδαμε φευγαλέα μια εικόμα από ένα μέλλον που υπάρχει μόνο στα όνειρά μας, όπου η ελευθερία του ενός δεν περιορίζει αλλά προϋποθέτει την ελευθερία του άλλου. Σαν να έχουμε τελικά δύναμη για να μας φοβούνται όλοι αυτοί οι νυν και επίδοξοι εξουσιαστές. Σαν να πήραν φωτιά τα μπινελίκια που πνίγαμε τόσο καιρό μέσα μας, σαν να έκαψαν πολλές από τις χάρτινες απάτες των επώνυμων, καθεστωτικών μέσων.

Κανένας πλέον δε μάσησε με τα στημένα σενάρια τρομολαγνείας που μας πουλήσανε. Κανένας δεν σταμάτησε τον πρωθυπουργό στο δρόμο να του πεί “για σένα Γιωργάρα μου χαλάλι κι ο μισθός μου”. Κανείς δεν τους πιστεύει.

Είμαστε ανώνυμοι γιατί δεν αποσκοπούμε ούτε στην προσωπική μας ανάδειξη ούτε στο διορισμό μας σε ραδιοτηλεοπτικά συμβούλια. Δεν είμαστε κανείς συγκεκριμένα γιατί είμαστε όλοι. Ακόμα κι αν διαφωνούμε μεταξύ μας, οι όροι της διαφωνίας μας είναι κοινοί, ισχύουν για όλους το ίδιο. Κανένας δε μπορεί να μας απαγορεύσει να είμαστε εμείς, κανένας δε θα μας τεμαχίσει σε κομμάτια ατομικισμού για να μας χωνέψει καλύτερα.

Όποιος θέλει μπορεί να το επιχειρήσει, το πιθανότερο όμως είναι να μείνει μόνος, όπως πολλοί πριν από αυτόν.

Το κείμενο μας έστειλε ο mauros