Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σχέδιο διάσωσης των παγκοσμίων τραπεζών από την Ελληνική χρεοκοπία !!!

Το σχέδιο του ΔΝΤ απότυχε με πάταγο όπως είχαμε προβλέψει όλοι και η χρεοκοπία είναι προ των πυλών. Το Ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε μέσα από το μνημόνιο “Τοξικό” αλλά τελευταία στιγμή έρχεται η πρόταση για επαναγορά ελληνικών οµολόγων που έχουν σήµερα στα χέρια τους τράπεζες και επενδυτές από το ελληνικό Δηµόσιο. Αυτό θα γίνει µε χαµηλότοκο δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Διάσωσης όπως προβλέπουν τα τελευταία σενάρια για τη λύση του ελληνικού προβλήµατος και των άλλων υπερχρεωµένων χωρών.

Πρόκειται για σχέδιο διάσωσης των παγκοσμίων τραπεζών από τις συνέπειες μιας Ελληνικής χρεοκοπίας και τα τοξικά δάνεια όπως αυτό των 110 δις ευρώ. Το σχέδιο επεξεργάζονται Βρυξέλλες, Βερολίνο, Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, µε στόχο να µειωθεί το ύψος του δηµόσιου χρέους και να γίνει αυτό που λένε μη τοξικό και «διαχειρίσιµο». Η λύση – που συζητήθηκε, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, και στο Συµβούλιο Υπουργών της ευρωζώνης την περασµένη Δευτέρα.

Σε απλά Ελληνικά είμαστε χρεοκοπημένοι και δεν μας δανείζουν οι αγορές με τίποτα και μας υποβαθμίσουν συνεχώς, παρά μόνο για να αγοράσουμε τα άχρηστα-τοξικά ομόλογα μας από τις αγορές και να τις καθαρίσουμε από αυτά. Είναι περίπου ένα πακέτο μεταφοράς όλων των βαρών του παγκοσμίου συστήματος, των λαθών του ΔΝΤ, της Τρόικα και του μνημονίου σε έναν λογαριασμό που είναι η τσέπη του Έλληνα πολίτη. Πρόκειται ταυτόχρονα για την απόλυτη παραίτηση την κυβέρνησης από την δυνατότητα σοβαρής σωτήριας διαπραγμάτευσης απευθείας με τους πιστωτές μας

Αντί δηλαδή το χρεοκοπημένο δημόσιο να κυρηξει στάση πληρωμων και να χάσουν κυρίως οι πιστωτές μας από αυτή την αναδιάρθρωση που θα συμβεί, όπως γίνεται συνήθως, θα μεταφέρουν το πρόβλημα όλων τους στο Ελληνικό δημόσιο και άρα στον Έλληνα πολίτη που θα θυσιαστεί για δεύτερη φορά μετά το μνημόνιο.

Έτσι όμορφα όμορφα αυτό που όλοι αποκαλούσαν χθες μη εξυπηρετήσιμο ελληνικό χρέος γίνεται εξυπηρετήσιμο γιατί αυτή την φορά φορτώνεται στην πλάτη του ελληνες πολίτη που δεν έπαιξε πότε με τα ομόλογα. Αυτό λοιπόν το σχέδιο εμφανίζεται ως ευκαιρία για σωτηρία. Είναι όμως δεδομένο ότι αυτός ο μηχανισμός δεν θα ανοίξει τις αγορές για την Ελλάδα καθώς θα την υπερφορτώσει με ακόμη περισσότερα χρέη που απλώς αυτή την φορά θα είναι εσωτερικά.

Η μετατροπη του χρέους μας σε αμοιγώς εσωτερικό πρόβλημα είναι προυπόθεση για να αρχίσει η εσωτερική αναδιάρθρωση του η οποία πλέον δεν θα απειλεί κανέναν άλλο παρά μόνο τους Έλληνες του σήμερα και του αύριο. Η Λιτότητα θα είναι για πάνω απο 20-30 χρόνια.

Αν χρωστούσαμε 300 δις σε όλο τον κόσμο με αυτό το σχέδιο το Δημόσιο θα χρωστά 300 δις στους έλληνες πολίτες που θα γίνουν με το ζόρι πιστωτές. Όμως από αυτούς θα τα πάρει τα επόμενα χρόνια μέσω λιτότητας για να τους πληρώσει κάποτε. Στην συναλλαγή αυτή μεσάζοντας και άρα μιζαδόρος θα είναι Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης και το χρέος θα κόβει βόλτες πέρα δώθε με μοναδικούς χαμένους του έλληνες πολίτες. Δεν βλέπω τον λόγο για να ανοίξουν οι αγορές σύντομα για την Ελλάδα.

Είναι σαφώς ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ο οποίος γίνεται αποδεκτός από τους ξένους γιατί απλώς δεν χάνουν τίποτα ξεφορτώνονται τοξικά ομόλογα και φεύγουν με λεφτά στα χέρια. Φαίνεται να γίνεται αποδεκτός και απο την κυβέρνηση για τους παρακάτω προφανείς λόγους.

Είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα και για του λαούς της Ευρώπης που θα πληρώσουν τα λαμόγια, περίπου αδιάφορη για την Ευρωζώνη ως θεσμό και σωτήρια για αυτούς που επιτεθήκαν στην Ελλάδα και στο λαό της χρεοκόπησαν την χώρα μας και φεύγουν αλώβητοι.

Πρόταση: Μόνο εάν Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης αποδεχτεί εκ των προτέρων να διαγράψει μέρος του Ελληνικού χρέος μέσα σε ορατό χρονικό ορίζοντα αυτός ο μηχανισμός θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από την Ελλάδα. Mόνο εάν προκύψει άμεσα κέρδος για την Ελλάδα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο. Σε αυτο το σχέδιο η Ελλάδα θα μπει μετά απο διαπραγμάτευση με όλπο τα τοξικά της Χρέη. Αν παραιτηθεί αυτών και τα αγοράσει εκ νέου θα είναι χαμένη από χέρι.

.....αλλά πάλι, οι ευρωπαϊκοί λαοί θα έχουν χρυσοπληρώσει τα λαμόγια.
by tolimeri