Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Παραλίες υπάρχουν! - Διαλέξτεεεε!


Φωτιά πήρε ξανά το χιλιοκαμμένο πολιτικό σκηνικό μετά από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας περί αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ουσιαστικά, η τρόικα δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε πει ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά αλλιώς είναι να ακούς πως θα ξεπουληθεί εντελώς η χώρα από το στόμα ενός Έλληνα -έστω κι αν αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου- κι αλλιώς να σου το ...πετάνε κατάμουτρα οι βάρβαροι από τη Δανία και το Βέλγιο. Μπορεί κι εσύ να λες την κόρη σου «πουτάν@» από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά δεν ανέχεσαι να πει «πουτάν@» την κόρη σου ο ξένος ο άνθρωπος. Σε πιάνουν τα πατριωτικά σου - μπορεί να είναι πουτάν@ αλλά είναι η δικιά σου πουτάν@.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν, Σερβάς Ντερούζ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα» πως πρέπει να πουλήσουμε το Ελληνικό και τη ΔΕΗ, ενώ έφτασε ακόμα και στο σημείο να πει πως πρέπει να πουλήσουμε το Mega. Η δήλωση του κ. Ντερούζ πως πρέπει να πουληθεί το Mega ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους με τους σταυρούς και τις εικόνες στα χέρια -και τις ελληνικές σημαίες στους ώμους-, φωνάζοντας «Το Mega ανήκει στο λαό», «Όλγα Τρέμη και Καψή θα σας θάψουμε μαζί» και «Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ πήγαινε φασίσταΠρετεντέρη».

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση να πουληθεί το Ελληνικό εδώ και τώρα, αλλά το πρόβλημα είναι το όνομά του. Αν το Ελληνικό το έλεγαν «Τουρκικό» ή «Μογγολικό» δεν θα υπήρχε κανένα θέμα - αλλιώς είναι να βγάζεις στο σφυρί το Ελληνικό κι αλλιώς τα Τουρκοβούνια. Οπωσδήποτε, η ανακοίνωση πως το Ελληνικό πωλείται θα προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα και θα δημιουργήσει επικίνδυνους σημειολογικούς συνειρμούς, οπότε η κυβέρνηση σκέφτεται να του αλλάξει όνομα -ώστε να μη δυσαρεστηθεί και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ- και να το πουλήσει κοψοχρονιά. Αν το Ελληνικό πουληθεί χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις -μετά τη μετονομασία του-, η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει όνομα και στη χώρα, και να την πουλήσει όλη μαζί να τελειώνουμε.

Η πώληση της ΔΕΗ είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση, αφού το κίνημα «Δεν πληρώνω» δεν έχει περιοριστεί στα διόδια και στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς -όπως νομίζουν όλοι-, αλλά έχει επεκταθεί και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κυβερνητική πολιτική. Βέβαια, τα ΜΜΕ αποκρύπτουν την περήφανη και σθεναρή άρνηση των πολιτών να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και υποστηρίζουν πως όσοι δεν πληρώνουν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα - πρόκειται για μια ακόμα χυδαία παραποίηση της αλήθειας, με αποκλειστικό σκοπό να κάμψει το ηθικό των επαναστατημένων Ελλήνων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πώληση της ΔΕΗ θα λύσει και το πρόβλημα της ρευματοκλοπής - χιλιάδες Έλληνες «πειράζουν» το ρολόι, κλέβουν ρεύμα ο ένας από το σπίτι του άλλου ή όλοι μαζί από το δίκτυο της ΔΕΗ, οπότε θα είναι καλύτερα να πουληθεί η ΔΕΗ σε κάποιον ξένο κι ας πάει αυτός μετά να καθαρίσει με αυτούς που κλέβουν ρεύμα και θα τον περιμένουν ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους με τα Ούζι και τα Καλάσνικοφ.

Αναταραχή προκάλεσε και η δήλωση του κ. Ντερούζ πως πρέπει να πουλήσουμε και τις παραλίες, αν και πολλοί ανακουφίστηκαν που δεν απαίτησε να πουλήσουμε και τη θάλασσα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει όλες τις παραλίες, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει τους Έλληνες να κάνουν τα μπάνια τους και να απολαμβάνουν τις χαρές που προσφέρει η θάλασσα και ο ήλιος. Οι Έλληνες δεν θα έχουν το δικαίωμα να πατάνε το πόδι τους στις ιδιωτικές παραλίες, αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει να φτιάξει γιγαντιαίες νεροτσουλήθρες πίσω από τα συρματοπλέγματα και τους φράχτες - εμείς θα ανεβαίνουμε στη νεροτσουλήθρα, θα περνάμε πάνω από το σπίτι ή το ξενοδοχείο του ιδιώτη που θα έχει αγοράσει την παραλία, θα πέφτουμε με φόρα στη θάλασσα και θα κάνουμε «πλααατς!».

Αφού κάνουμε το μπάνιο μας, θα κάνουμε πάρα πολύ θόρυβο μέσα στη θάλασσα, θα ουρλιάζουμε συνέχεια και θα κάνουμε υστερίες, οπότε ο ιδιώτης -στον οποίο θα ανήκει η παραλία- θα μας αφήνει να περνάμε μέσα από την ιδιοκτησία του για να φύγουμε και να μας ξεφορτωθεί επιτέλους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σίγουρο πως οι ιδιώτες που θα αγοράσουν τις παραλίες θα φύγουν τρέχοντας κάποια στιγμή -και έτσι οι παραλίες θα είναι πάλι δικές μας-, αλλά, αν, παρ΄ όλα αυτά, κάποιοι δεν φύγουν, θα φροντίσουμε να σκάνε στις παραλίες τους τα πλοία των δουλεμπόρων με καμιά 20αριά χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, οπότε θα γίνουν αμέσως μπουχοί.

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να πουλήσει τη χώρα είναι σοφή, γιατί αφενός θα στείλει θετικό μήνυμα στις αγορές και αφετέρου θα αφυπνίσει τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες έχουμε χάσει τον πατριωτισμό μας και κοιτάει ο καθένας την πάρτη του, οπότε θα μας κάνει καλό να ζούμε σε μια χώρα που δεν θα μας ανήκει, γιατί θα είμαστε υπόδουλοι, θα ξυπνήσει μέσα μας το πάθος για τη λευτεριά, θα ενωθούμε πάλι σαν μια γροθιά, θα κάνουμε μια ωραία επανάσταση που θα καταπλήξει την οικουμένη, και θα απελευθερώσουμε τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε και μια τρίτη εθνική εορτή και, άρα, μια αργία παραπάνω. Ζήτω το έθνος!
by @pitsirikos
Φωτογραφία: Edika
Από το thepressproject