Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Εσείς πλέον τους εμπιστεύεστε;


Τελικά η αφερεγγυότητα και η ψευτιά έχουν γίνει σημαία της ΔουΝουΤοκυβέρνησης.

Μας είπαν πολλές φορές πριν τις εκλογές αλλά και κατά καιρούς μετά, ότι υπάρχουν λεφτά, όπου στο τέλος την ψεύτικη διαβεβαίωση αυτή την έκαναν να μας φέρνει στο μυαλό την γνωστή φράση ότι ........ “Λέμε και καμιά μ@@@@@α πότε πότε για να περάσουμε την ώρα μας”!!!.
Υποσχέθηκαν ότι δεν θα αυξήσουν το Φ.Π.Α αλλά τώρα λένε ότι μας έκαναν και χάρη που τον ανέβασαν μόνο 4 μονάδες!!!
Είπαν θα προστατέψουν το εισόδημα μας και θα μας δώσουν και αυξήσεις ίσες με τον τιμάριθμο αλλά τελικά μας έκαναν δραματικές μειώσεις!!!
Οριόταν ότι θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης αλλά δημιούργησαν στρατιές ανέργων!!!
Κατηγορούσαν πριν το Δ.Ν.Τ λέγοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του στους λαούς των χωρών που προσέφυγαν σε αυτό αλλά στο τέλος έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να μας οδηγήσουν στις αγκάλες τους ως πρόβατα επί σφαγή!!!
Μας μιλούσαν για επεξεργασμένες και έτοιμες λύσεις των διαφόρων προβλημάτων της χώρας μας και αντί αυτού εδώ και καιρό παρακολουθούμε πειραματισμούς, ερασιτεχνισμούς και πελαγοδρομήσεις από κάποιους διορισμένους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργίσκους εκ των οποίων, ο ένας δήλωσε ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό του και οι υπόλοιποι απλά έτυχε να ανήκουν στην παρέα!!!
Για να μη τους αδικούμε σας αναφέρω ότι μας υποσχέθηκαν διαλεύκανση των σκανδάλων και τιμωρία των υπευθύνων και πραγματικά την τήρησαν αναγκάζοντας κορυφαίο πρώην υπουργός τους (ύποπτο για παράνομο πλουτισμό από μίζες) να παραδώσει με οδύνη όχι μέρος των χρημάτων αλλά την πολύτιμη και μεγάλης αξίας ... κομματική του ταυτότητα!!! Μιλάμε για την έσχατη τιμωρία!!!!!!(ακούγεται μάλιστα ότι έχει πάθει κατάθλιψη για αυτό.)
Φυσικά εδώ και καιρό πάψαμε να έχουμε νεώτερα για το άλλο μεγάλο στέλεχος που έχασε το 1.000.000 € της Siemens στην διαδρομή για τα κομματικά τους γραφεία!!!
Αφού μείωσαν τις αποδοχές των συνταξιούχων αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, μας έλεγαν ότι τάχατε δίνουν μάχη για τον 13ο και 14ο μισθό που όμως στο τέλος πετσόκοψαν και όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα θα καταργήσουν τελείως!!!
Διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας μπόρεσαν και έσωσαν τις αμοιβές και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Όμως αυτές τις μέρες βλέπουμε και ακούμε την πλήρη κάλυψη αλλά και ταύτιση τους στις απαιτήσεις του Σ.Ε.Β για κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας ώστε έτσι να προχωρήσουν εκβιαστικά και αυθαίρετα σε αυξήσεις ωρών απασχόλησης και σε μειώσεις μισθών!!!(γίνεται ήδη σε πολλές επιχειρήσεις.)
Μίλησαν για διαφάνεια στην άσκηση εξουσίας αλλά εξαγόρασαν με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι πολλά εκδοτικά συγκροτήματα και δημοσιογραφίσκους οι οποίοι αντί για ελεγκτές των πεπραγμένων της εξουσίας τους, έγιναν (στα βραδινά πάνελ των δελτίων ειδήσεων) οι υμνητές και τα λιβανιστήρια των αντιλαικών τους επιλογών!!!
Μας έταξαν νέο ήθος και ύφος στην άσκηση εξουσίας αλλά αμόλησαν τον αντιπρόεδρο (επί τιμή και άνευ αρμοδιοτήτων) να κατηγορεί και να λοιδορεί διάφορες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες με σκοπό να δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ των με απώτερο στόχο την διάσπαση της κοινωνικής συνοχής!!!
Μετά λοιπόν από όλα τα προαναφερόμενα αυτή η παρέα των σχετικών και των άσχετων μας υπόσχεται ότι θα μας οδηγήσει στην άκρη του τούνελ … εσείς πλέον τους εμπιστεύεστε ακόμα;

Υποσημείωση:
Οι παραπάνω αρνητικές διαπιστώσεις δεν βαφτίζουν ικανή την κοιμώμενη αλλά και συνυπεύθυνη αντιπολίτευση γιατί και αυτή όχι μόνο δεν προχώρησε στην παραδοχή των κραυγαλέων και ύποπτων λαθών της αλλά το κυριότερο δεν έκανε την αυτοκάθαρση από τα μιάσματα της δικής της κυβερνητικής θητείας. Ακόμα και σήμερα οι επιλογές και οι στρατηγικές της μας βάζουν στο μυαλό όλο και περισσότερο την σκέψη ότι το παιχνίδι είναι σικέ και στημένο ... και από τους δύο!!!