Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Απέχω....

Δεν θα πάρω με την σειρά τα ψηφοδέλτια, ούτε θα περιμένω στην ουρά, ούτε θα παραδώσω την ταυτότητά μου να εγγραφούν σωστά τα στοιχεία μου για το εκλογικό μου «δικαίωμα». Αρνούμαι. Και ναι, αυτή την φορά δεν το κάνω με κανένα ίχνος ενοχής. Αυτή την φορά δεν θα μπω στο παραβάν, ούτε θα κλειστώ στο σπίτι εκείνη την Κυριακή. Αντιθέτως θα βάλω την πανοπλία της συνείδησης και θα βγω στα καφενεία που συναθροίζονται υποψήφιοι της κακιάς ώρας, που θεωρούν ότι η άθλια ύπαρξή τους πήρε βαρύτητα λόγω της ανάγκης του κάθε καημένου επικεφαλής να κλείσει ψηφοδέλτιο, και θα φτύσω. Όπλα δεν έχω για να τους πολεμήσω αλλά ούτε το δικαίωμα να τους απαγορεύσω την κάθοδο τους στην πολιτική, έχοντας όλοι τους κατά αυτόν τον τρόπο, υπογράψει συμβόλαιο με την κατοχική κυβέρνηση της χώρας. Μπορώ όμως να τους φτύσω στα μούτρα γιατί αυτή την φορά η συμμετοχή τους και μόνο σε εκλογές που έχουν αποφασιστεί από τους κουμαντοδόρους της Κρίσης συγκρίνεται μόνο με την συμμετοχή στην Κατοχική Κυβέρνηση των Ναζιστών.

Το παραμυθάκι των μικρών κομμάτων, του λευκού και του άκυρου, ας το πουλήσουν στον όχλο που θεωρεί ότι θα κάνει την επανάστασή του ρίχνοντας στην κάλπη την αρνητική του ψήφο. Η ιδέα και μόνο ότι τα καταστατικά ψηφοφορίας θα τα βρει η γενιά του 2045 και θα δει τις υπογραφές εκατομμυρίων Ελλήνων ψηφοφόρων να συνωμοτούν ψηφίζοντας ο,τιδήποτε εναντίον της ίδιας τους της χώρας, κάνει το αίμα να παγώνει.

Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη. Σε μία χώρα σκλαβωμένη είναι αποδοχή της κατάστασης και διαιώνιση της σκλαβιάς με τις ευχές του όχλου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε θέλει να λέγεται ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος. Οι διαχωριστικές γραμμές δεξιών-αριστερών, κεντρώων-οικολόγων, ακροδεξιών και απολιτίκ, έχουν σβηστεί παντελώς- και τυπικά- ένα χρόνο πριν. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το προδοτικό για την χώρα πισώπλατο χτύπημα που λέγεται «εκλογές του Νοεμβρίου» και για τις όποιες θα ακολουθήσουν σε υπό κατοχή συνθήκες, δηλώνουν τις ευχαριστίες τους για τα όσα δεινά έχει τραβήξει αυτός ο τόπος και για τα χειρότερα που θα έρθουν μετεκλογικά. Η ψήφος αυτή την φορά μοιάζει με την σφαίρα που θα ρίξει ο κάθε νομοταγής ψηφοφόρος στο ήδη νομίμως πληγωμένο κορμί της Ελλάδας.

Όσο για το ερώτημα: «Θα αλλάξει κάτι με την αποχή;», που λέγεται ελαφρά τη καρδία από ραγιάδες απαίδευτους, η απάντηση είναι: «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας». Και αυτή η χώρα δεν χώρεσε ποτέ σε παραβάν, ούτε σε κάλπη, ούτε στο όνομα του κάθε υποτακτικού που κορδώνεται για την υποψηφιότητά του. Δεν διεκδικείται με εξουσία σε όσα παζάρια της Δημοκρατίας κι αν την έχουν σύρει. Δεν μπαίνει, που να πάρει, σε ποσοστά κομμάτων. Ή την έχεις 100% στο αίμα σου ή δεν την έχεις καθόλου.

Μία γκαζόζα, παρακαλώ.

Κύκλοι προσκείμενοι στον τ.πρωθυπουργό Σημίτη, διέρρεαν από χτες βράδυ, πως, μαζί με το "μέρισμα ευτυχίας" των 100-300 ευρώ, θα σταλεί και από μια γκαζόζα σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό συγγενικό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 12.000.
Οι ίδιοι κύκλοι δήλωναν πως αυτή η "προσφορά Ζωής" είναι ενδεικτική των προθέσεων των μελών της σημερινής και προ-χτεσινής κυβέρνησης να συνδράμουν αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του ελληνικού λαού.
Τονίζουν,δε, πως η απόφαση για την χορήγηση των "προσφορών" ήταν ομόφωνη από τα 456 μέλη όλων των κυβερνήσεων Πασοκ.
Η απόφαση ελήφθη παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της τρόϊκας, στελέχη της οποίας απείλησαν με αποχώρηση από την Ελλάδα.
Οι δύο πρωθυπουργοί Πασοκ, μετά από την ιδιαίτερη συνομιλία που είχαν, εξέ φρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο λαό.
Σε κοινό ανακοινωθέν, διατύπωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την πολιτική ''προσφορών" για τα επόμενα 10 χρόνια. Με την ευκαιρία της επετείου του "ΟΧΙ" απέκλεισαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου "υποτέλειας" που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.
Στη συνέχεια δόθηκε κοινή συνέντευξη των δύο πατριωτών πρωθυπουργών και παρουσία των ανθυ-υπο-πατριωτών Παπακων/νου, Χρυσοχοίδη και Λοβέρδου.
Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:
- Κανείς Ελλην πατριώτης δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να πεθάνει προτού κλείσει το 85ο έτος της ηλικίας. Ανδρες και γυναίκες.
Το μέτρο αυτό ελήφθη στα πλαίσια υλοποίησης παλιότερων αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την ισότητα των δύο φύλων.
- Από το έτος 2222 καθιερώνεται ελάχιστος μηνιαίος μισθός 7.777 ευρώ. Το μέτρο ισχύει για τον Δημόσιο τομέα, με την προϋπόθεση να υπάρχει.
- Καταργείται, από το ίδιο έτος, ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών.
- Οι συντελεστές ΦΠΑ μειώνονται στο 0,0001% για όλα τα αγαθά και υπηρεσίες.
- Επιβάλλεται φόρος 2011% σε όλες τις τράπεζες.
- Καταργούνται όλα τα νοσοκομεία και όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας. Σε κάθε ελληνική οικογένεια θα αποσταλεί από ένας γιατρός κι ένας καθηγητής.
Μ΄αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία από τα φακελάκια και τα φροντιστήρια.
- Το δημόσιο χρέος των 666 δισ. ευρώ θα αναλάβει να εξοφλήσει εντός 15 ημερών όμιλος τραπεζιτών, βιομηχάνων, ιδιοκτητών ΜΜΕ, μεγαλοδημοσιογράφων, εφοπλιστών, κρατικοδίαιτων (στο παρελθόν) προμηθευτών και εργολάβων.
Οι πολιτικοί αρνήθηκαν να αναλάβουν "μερίδιο κρίσης", επικαλούμενοι σχετικό Διάταγμα του Βυζαντίου.
- Η Πατρίς, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα μέλη του παραπάνω Ομίλου ευεργετών θα ανακηρύξει το 2010 ως "έτος αδιάφθορων".
- Οι δύο πρωθυπουργοί και οι 456 διατελέσαντες υπουργοί Πασοκ, απηύθυναν έκκληση προς τον ελληνικό Λαό, εν όψει των εκλογών, θέτοντας το δίλημμα:
Μνημόνιο Α΄ ή Μνημόνιο Β΄;;;;
by Dimitris Z