Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΥ ΚΙΝΕΙΣ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ.

Πρέπει ο καθένας από εμάς να συνειδητοποιήσει ότι με τη δουλειά του κινεί ένα τροχό του συστήματος που καθημερινά κατηγορεί και του φταίει. Ο φορτηγατζής αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλη δύναμη στην καθημερινότητα με το να εφοδιάζει την αγορά. Εφόσον η κοινωνία αισθάνεται αδικημένη και αξιώνει αλλαγές και στη χώρα μας και οπουδήποτε αλλού, το να σταματάνε οι τροχοί να δουλεύουν όταν νιώθουν ότι αδικούνται είναι θεμιτό. Είναι ο μόνος τρόπος άσκησης πίεσης στην απόλυτη δύναμη της κυβέρνησης.

Φανταστείτε μια ανάλογη κίνηση μερικών ημερών από την αστυνομία. Να μην υπάρχει φύλαξη πολιτικών προσώπων για μια εβδομάδα. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να έχει επίγνωση για του τι είδος υπηρεσία προσφέρει και όταν θίγεται να σταματάει να λειτουργεί τη μηχανή του συστήματος που στρέφεται εναντίον του.

Για τον ιδιωτικό υπάλληλο φαντάζει μακρινό όνειρο η διεκδίκηση και η αποχή, όμως αν δεν αντιδράσει με κάποια προσωρινή επίπτωση, δε θα κερδίσει κανένα προνόμιο παρά θα δέχεται με το κεφάλι σκυμμένο κάθε νέα απόφαση που τον αφορά. Η δύναμή μας είναι η δύναμη του να μη προσφέρουμε την υπηρεσία μας. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό.

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως κακή κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται και στρέφει τη κοινή γνώμη εναντίον της. Παρουσιάζει κάθε ομάδα που διεκδικεί με τον αποχή της ως επικίνδυνη για τη κοινωνική ευημερία, όμως επικίνδυνες είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία δε λογοδοτεί σε κανέναν, κάνει ότι θέλει και δεν υπάρχει καμία κύρωση για όσα πράττει. Και η κυβέρνηση με τη σειρά της ένα έρμαιο άλλων συμφερόντων είναι. Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι σε δημοπρασία από μεγαλύτερα κεφάλαια. Είναι ξεκάθαρο αυτό, μας ξεπουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν έχει σημασία αν η χώρα έχει άμεση ανάγκη χρήματα, δεν έχει σημασία αν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, η επιστράτευση κάθε κοινωνικής ομάδας που αντιδράει με κυρώσεις φυλάκισης είναι διδακτορική. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει πως χρησιμοποιεί το σώμα του και πότε θέλει να προσφέρει με την εργασία του, συνήθως η διασφάλιση της προσφοράς εργασίας έρχεται με μια σειρά κυρώσεων και απειλών που σε κάνουν να τρέχεις πάνω στον τροχό χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις.

Έτσι λοιπόν όλοι είναι ελεύθεροι σήμερα να απέχουν, όταν όμως η αποχή τους δημιουργεί αληθινό πρόβλημα και πίεση στα εκάστοτε σχέδια της κυβέρνησης θα επιστρατεύονται και οι παραβάτες θα φυλακίζονται. Αυτή είναι η δημοκρατία στην οποία κουτουλάμε υπνωτισμένοι μεταξύ μας. Δεν πρέπει να παίξουμε στο παιχνίδι κατηγορώντας ο ένας τον άλλον. Δεν μας φταίει όποιος απέχει, έχουμε κοινούς εχθρούς και αυτοί δεν είναι οι πληγείσες κάθε φορά κοινωνικές ομάδες. Θα ρθει και η σειρά σου. Πληρώνεις ήδη 23% φπα, 23% φπα!!!!

Η οικονομία είναι το σύγχρονο πάτημα των ισχυρών να σκλαβώσουν τη ψυχή σου. Η μοναδική σου δύναμη είναι η αποχή από αυτό που προσφέρεις.

Δυστυχώς αυτοί που διαιωνίζουν τη σύγχρονη σκλαβιά είναι όσοι προσφέρονται να παρέχουν υπηρεσίες που ζημιώνουν τη κοινωνική ευημερία. Υπάρχουν δουλειές και υπηρεσίες που πρέπει να πούμε όχι. Ο εκτελεστής έχει την ευθύνη για κάθε τι που εκτελεί, είναι προσωπική του απόφαση αυτό που κάνει και εκπαιδεύτηκε για να εκτελεί, μόνο αν αποφασίσει να μην παίρνει κεφάλια θα σταματήσει να κάνει αυτό το κακό.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες "εκτελεστικού" χαρακτήρα. Μήπως το πόστο σου είναι μία από αυτές;