Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανεκτικοί μέχρι μαλ…ας....

‘Εχουμε ακούσει ως λαός τόσα κολακευτικά σχόλια για το κουράγιο, την αντοχή και την ανοχή μας έναντι του μνημονίου, που θα έπρεπε να κοκκινίζουμε. Όχι από σεμνότητα αλλά από ντροπή.

Οι Έλληνες για μία ακόμη φορά γράφουμε ιστορία. Θα πολιτογραφηθούμε ως ο μόνος λαός που νεκρολογείται… εν ζωή (έστω σκυλίσια).

Εξάλλου, σε αυτή τη χώρα η ζωή και ο θάνατος εμπλέκονται με μυστήριους τρόπους. Για παράδειγμα, όπως μαθαίνουμε, καθημερινά ο ΣΔΟΕ ανακαλύπτει γιατρούς που έκοβαν ιατρικές συνταγές αξίας χιλιάδων ευρώ σε τεθνεότες.

Αν συνυπολογίσει κανείς τις ελλείψεις φαρμάκων αυτής της περιόδου στα φαρμακεία για τους ζωντανούς, αντιλαμβάνεται μία άλλη ερμηνεία του “ο νεκρός δεδικαίωται.

Γενικώς, μέρι πρότινος είχα την αφελή εντύπωση ότι η μόνη παρανομία των γιατρών ήταν το “φακελάκιο. Κι όμως οι “λειτουργοί της υγείας έχουν ανακαλύψει δεκάδες τρόπους να κοροϊδεύουν το κράτος, τα ταμεία και τον κοσμάκη.

Δεν θα υπερβάλλω καθόλου αν πω ότι εκείνος ο οικογενειάρχης που λήστεψε 32 τράπεζες για να “τα φέρει βόλτα” είναι πρόβατο και αρσακειάδα μπροστά σε κάτι μεγαλοσχήμονες και ελαφροχέρηδες μεγαλογιατρούς.

Ικανοποίηση στα δύο μεγάλα κόμματα για τη δημοσκόπηση της MRB. Το ΠΑΣΟΚ γιατί παραμένει ακόμη πρώτο και η ΝΔ γιατί παραμένει ακόμη πάνω από το 20%.

Αρκετοί από τους ερωτηθέντες εκφράζουν την άποψη ότι μία οικουμενική κυβέρνηση θα έδινε λύση. Μα εδώ στελέχη του ιδίου κόμματος δυσκολεύονται αφάνταστα να συννενοηθούν. Σκεφθείτε τι βαβέλ θα ήταν μία κυβέρνηση τουρλού.

Προσωπικώς η ιδέα πολύ μου αρέσει, αλλά όχι επειδή θα προκόψει η χώρα. Μόνο και μόνο για να δω τι υπάρχει πιο χαμηλά από το σημερινό μπάχαλο.

Άρχισαν πάλι τα ρεπορτάζ για την πτώση στις πωλήσεις της γαλοπούλας. Μεταξύ μας, υπάρχουν και σοβαρότερες παρενέργειες του μνημονίου. Διότι συν τοις άλλοις το κακάσχημο πουλερικό είναι και άνοστο.

Κάποοι διαφωνούν, αλλά βάζω στοίχημα ότι αν στο master chef τους βάλουν να μαγειρέψουν γαλοπούλα, θα βγουν όλοι προτεινόμενοι για αποχώρηση. Ακόμη και οι τέσσερις κριτές.