“Ο Κώστας Καραμανλής δεν δικαιούται να αποσυρθεί”, τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Άσε Παναγιώτη, οι πολίτες τού παραχωρούν ευχαρίστως αυτό το δικαίωμα.
Και συνέχισε: “Πουθενά στον κόσμο δε συμβαίνει οι πρώην πρωθυπουργοί να περνούν στο περιθώριο”. Δηλαδή προτείνεις να αναλάβει κάποιον ενεργό ρόλο ο Σημίτης;
Στην Ελλάδα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή η υπογράμμιση στον τίτλο κάποιου πολιτικού δεν είναι στο αξίωμα αλλά στο “πρώην”. Και το ίδιο θα συμβεί κάποτε και με το… πρώην περιφερειάρχης.
Κάποιος πιο κακεντρεχής από μένα έκανε χειρότερο σχόλιο: “Δεν μας χρειάζεται ακόμα ο Καραμανλής. Όταν ξαναγίνουν σκάνδαλα και χρειαστεί να παραγραφούν θα τον φωνάξουμε να διαλύσει τη Βουλή”.
Οχ. Ο Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες επιβαρύνσεις. Ετοιμαστείτε για νέα σφαγή μισθών.
Η αλήθεια είναι ότι αν περιγράψουμε την ελληνική κοινωνία σαν μία σελίδα χαρτιού, είναι να απορείς πώς κατάφεραν να στριμώξουν τόσα εκατομμύρια πολίτες στο περιθώριο.
Και το κύριο μέρος της σελίδας το απολαμβάνουν ολίγοι, αλλά καθόλου εκλεκτοί τύποι. Καλά δεν αισθάνονται μοναξιά;
Αυτό που θα έπρεπε να τους ανησυχεί είναι ότι το περιθώριο, εξ ορισμού, περικυκλώνει το βασικό κείμενο. Το θέμα είναι πότε θα γίνει το… ντου.
Η κυβέρνηση ανησυχεί για την έκρυθμη κατάσταση στην Αίγυπτο. Γιατί, παιδιά; Λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης ή μήπως κανείς σας αισθάνεται… Μουμπάρακ;
Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό. Λογικό. Ξέρετε πόσοι περίεργοι τύποι θέλουν να δουν από κοντά πώς δείχνει μία χώρα υπό πτώχευση;
Άλλοι πάλι, Γερμανοί κυρίως, πιστεύουν τα δημοσιεύματα των εντύπων τους που λένε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε πτωχεύσει και νομίζουν ότι θα κάνουν διακοπές τσάμπα.
Ο κυριότερος, πάντως, λόγος είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Αφρική, οπότε αντί για τις πυραμίδες θα απολαύσουν την Ακρόπολη. Αφήστε που μόνο στην Αθήνα μπορούν να δουν από κοντά… ζωντανή μούμια.
Ονόματα δε λέμε, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει...