Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ελλάδα 2022 μ.Χ.


Μια στήλη που σέβεται την ιστορία της, όπως τα “Βομβίδια”, πρέπει να βλέπει μακριά. Για να σας το αποδείξουμε, θα δώσουμε το στίγμα της επικαιρότητας που θα κυριαρχεί στο μακρινό μέλλον.
Ελλάδα 2022. Ειδήσεις.
“Από τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις αγορές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκε η 24η επικαιροποίηση του μνημονίου.
Στο μεταξύ, στις 5.876 μονάδες έφτασαν τα spread των ετήσιων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ενώ η Morgan Stanley υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας σε Ψ-.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Καρατζαφέρης θα ανακοινώσει το απόγευμα το “Ζάππειο 13″. Η ανακοίνωση θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, γιατί το Ζάππειο Μέγαρο έχει στο μεταξύ ιδιωτικοποιηθεί και μετατράπηκε σε καζίνο.
Η Γερμανία εντάχθηκε χθες στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης λόγω του τεράστιου δημοσίου χρέους που απέκτησε δανείζοντας την Ελλάδα.
Στον Άρειο Πάγο προσέφυγαν οι πρώην βουλευτές ζητώντας να πάρουν αναδρομικά τις προσαυξήσεις που πήραν οι δικαστικοί την περίοδο 2003-2007. Το υπουργείο Οικονομίας όμως διαμηνύει ότι το… αδίκημα έχει παραγραφεί.
Η εθνική στατιστική αρχή ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο το 2022 το ποσοστό της εργασίας έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50%.
Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο εμίρης του Κατάρ. Θα διαμείνει στον Παρθενώνα που αγόρασε και διαμόρφωσε σε εξοχική κατοικία το 2020.
Μεγάλη πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Στρος Καν. Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ.
Σήμερα στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας των δημοσίων υπαλλήλων. Θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Την απόφασή του να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να βάλει τάξη στα οικονομικά του, ανακοίνωσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Την παράταξή του την ονόμασε “Ελπίδα” γιατί, όπως διευκρίνισε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Πρώτη σε θεαματικότητα η νέα εκπομπή του Mega “master thieve”. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να διαρρήξουν χρηματοκιβώτια, να κλέψουν τσάντες από ανυποψίαστες κυρίες και να ανοίξουν αυτοκίνητα με ευαίσθητο συναγερμό. Ο νικητής θα πάρει εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος.
Πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης στα 3 ευρώ το λίτρο έβαλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι θα παταχθούν οι πρατηριούχοι οι οποίοι για να φουλάρουν βερεσέ ένα ΙΧ ζητούν να βάλουν οι οδηγοί υποθήκη κάποιο ακίνητο.
Διπλωματικό επεισόδιο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή ανάμεσα στην Ελλάδα και το ανεξάρτητο κρατίδιο της Κερατέας, όταν ένα απορριμματοφόρο του δήμου Αθηναίων παραβίασε κατά λάθος το FIR Κερατέας.
Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αγόρασε ο Μπέος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι βρήκε τα χρήματα “στήνοντας” τον αγώνα Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου που έληξε 14-13 και με σκορ πρώτου ημιχρόνου 0-13.
Την άλλη Τετάρτη θα διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Άρη Θεσσαλονίκης…
…Τι γελάτε; Επιστημονική φαντασία κάνω, ό,τι θέλω γράφω.