Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΤΕΡΙΑ????.. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ...

Άκουσα πως επειδή στη Ρωσία λαμπάδιασαν κάτι χωράφια, ο Άγιος Μεσάζοντας βρήκε ευκαιρία να μας φυστικοβουτυρώσει. Σου λέει δηλαδή, έκανα ότι μπορούσα από το Στριμοκώλι Λαρίσης για να τη σβήσω, αλλά δυστυχώς ο Ρώσος αντί για νερό έριχνε βότκα στη φωτιά και τώρα λυπάμαι αλλά οι μαλακίες πληρώνονται. Ακόμη και οι ρωσικές. Ά και ξέχασα θα πληρωθούν ως συνήθως από σένα. Και αμέσως άρχισε το πανηγύρι κι έμαθα όλους τους τύπους σιταριού σε μια μέρα και βγήκαν οι παραγοντόπουστες και μας είπαν πως θα ανέβει το ψωμί, τα κρουασάν, τα σταφιδόψωμα, οι τυρόπιτες, αλλά και τα πουλερικά γιατί και καλά τα ταΐζουμε τα πουλιά σιτηρά όχι ληγμένα πατατάκια με ξύδι και θα ανέβει το κρέας γενικά και η πατάτα και η βενζίνη. Ούφ, μια ανάσα να πάρω. Άκου τώρα που για μια φωτιά στη Ρωσία θα μαλώσουμε με τον φούρναρη της γειτονιάς. Δε το πιάνω τελικά το παγκόσμιο μάρκετινγκ. Ξέρω μόνο πως με την παραμικρή αφορμή θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Αν δηλαδή αύριο στο Κιργιστάν πιάσει πάνω από 8 μποφόρ, ας πάω με επιταγή στο φούρνο.

Αν επίσης μου εξηγήσει κανένας πότε θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία των πανελληνίων, των σχολών-φαντάσματα, της παιδαγωγικής μπουρζουαζίας που κάνει παρέλαση στα μέσα αυτές τις μέρες, θα τον φιλήσω στο στόμα αφού έχω κατεβάσει ένα μπουκάλι Ashbach του ΄72. Σήμερα άκουσα και τις δηλώσεις ενός μουσάτου και καλά μέντορα της εκπαίδευσης και υπεύθυνου σίγουρα για κάποιο ανεύθυνο έργο. Είπε το αμίμητο: "κάποιες σχολές πρέπει να αποκτήσουν εκτός από πιο ελκυστικό γνωστικό αντικείμενο και πιο ελκυστική για τα παιδιά ονομασία..." Δε θα απορήσω αν αύριο το ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής Ηγουμενίτσας μετονομαστεί σε Village ή Warcraft η ακόμη και Γαύρος, Τζούλια, Μάλμπορο σκληρό. Αυτό είναι το πλάνο για την παιδεία-ανέκδοτο που προσφέρουμε στους νέους μας. Να αλλάξουμε τα ονόματα των σχολών. Δε με τρομάζουν οι αλλαγές, με τρομάζει η ανίκητη χαζομάρα αυτών των ανθρώπων.

Τί ξέχασα; Ά, ναι το τελευταίο αίτημα της ντεμέκ επαναστάσεως των ντεμέκ επαναστατών που μας κυβερνούν. Ελευθερία; Φυσικά. Με το τσουβάλι. Όση θέλετε. Αρκεί βέβαια να θέλετε να ματώσετε για ένα καρβέλι ψωμί, να εκδίδετε την κόρη σας για να αγοράσετε σκληρό σιτάρι (είπαμε ο μαλάκας ο Ρώσος πυροσβέστης...), να πουλήσετε το σπίτι σας, το αμάξι σας, τα δόντια σας, τον κώλο σας, να νοικιάσετε το έντερο σας, τα νύχια σας, τους βολβούς των ματιών σας για ένα κουλούρι και μια σπανακόπιτα. Αρκεί να ξέρετε να μιλήσετε και να ζητήσετε, να έχετε μάθει ανάγνωση και γραφή στα δημόσια κολέγια της χώρας και να έχετε επιβιώσει από μια εκπαιδευτική τουρνέ στα γραφικά περιφερειακά πανεπιστήμια. Μας γάμησαν, μας βίασαν μέχρι το μεδούλι. Κι όταν σε βιάζουν καλό είναι να φωνάζεις γιατί αλλιώς θα πούνε ότι σου άρεσε κιόλας.

Είπατε τίποτα; Μπα, ιδέα μου ήταν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου