Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ..

Ο ξεσηκωμός του 1821 με τις όποιες αδυναμίες και λάθη του μας κατέστησε κράτος ανεξάρτητο όσο ήταν δυνατόν.
Οι πρωταγωνιστές του ξεσηκωμού ( για εμάς εθνικοί ήρωες ) χαρακτηρίστηκαν τότε από του ισχυρούς τρομοκράτες.
Δεν ξέρω σήμερα τι πιστεύουν οι σημερινοί ισχυροί και ταυτόχρονα δεν με νοιάζει.
Τα τελευταία πάντως χρόνια παρατηρούμε ιδίως από τις ΗΠΑ όταν κάποιος εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα να ονομάζεται απελευθερωτής, αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ειρηνοποιός κτλ.
Πρώτο παράδειγμα ο περιβόητος Μπιν Λάντεν όταν πολεμούσε τους σοβιετικούς μαζί με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ήταν το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ και τον ενίσχυαν με κάθε τρόπο.
Δεύτερο παράδειγμα ο Σαντάμ Χουσείν και το κόμμα μπάαθ που όταν πολεμούσε ενάντια στο Ιράν τον ενίσχυαν και τον υπεστήριζαν.
Τρίτο παράδειγμα ο ουτσεκά ήταν για τους Αμερικανούς απελευθερωτικός στρατός όταν έκαναν την επέμβαση στην Σερβία.
Σήμερα ο Μπιν Λάντεν είναι τρομοκράτης και τον κυνηγούν για να τον συλλάβουν και να τον δικάσουν αφού τον θεωρούν ηγέτη της Αλκάιντα και των σκληροπυρηνικών Μουσουλμάνων φονταμενταλιστών.
Ο Σαντάμ Χουσείν εκτελέστηκε από το σημερινό περίεργο καθεστώς του Ιράκ αφού πριν οι Αμερικανοί είχαν επέμβει στρατιωτικά στο Ιράκ χαρακτηρίζοντάς τον τρομοκράτη και διεθνή εγκληματία.
Όσον αφορά τον ουτσεκά είναι πολύ επιφυλακτικοί και ίσως αύριο τον χαρακτηρίσουν τρομοκρατική και παραστρατιωτική οργάνωση.
Ας μη τα βάζουμε όμως με τους ξένους ας δούμε και εμείς πως αλλάζουμε τους χαρακτηρισμούς.
Τσαουσέσκου, μεγάλος καλός και πετυχημένος πολιτικός κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τη συνέχεια την ξέρετε, εκτελέστηκε από τους στασιαστές μόλις κατέλαβαν την εξουσία σαν στυγνός δικτάτορας.
Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς οι αγαπημένοι του κ. Μητσοτάκη τότε πρωθυπουργού.
Και οι δύο στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι αριστεροί που αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό για 40 περίπου χρόνια ήταν μιάσματα και σήμερα παίρνουν μέχρι και σύνταξη σαν αντιστασιακοί.
Οι Έλληνες που πολέμησαν στην Κύπρο δεν τιμώνται από το επίσημο κράτος και τα όποια βοηθήματα παίρνουν τα παίρνουν σαν πολεμιστές του 40.
«Και πάει λέγοντας»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου