Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Συμφέροντα-Μηχανισμοί-Πολίτες!


Σε μια περίοδο που η διαφθορά είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητα,σε μια περίοδο που έχει γίνει το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό που έτσι κι'αλλιώς είναι αυτός που πληρώνει την ζημιά,κάποιοι συνεχίζουν να στήνουν και να λειτουργούν μηχανισμούς για στήριξη συμφερόντων.

Υπάρχει κάποιος σήμερα σε αυτή την χώρα που να μην θεωρεί την διαφθορά μια από τις κύριες αιτίες για την κατάντια της χώρας;υπάρχει κάποιος που να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι θυσίες στις οποίες υποβάλλεται είναι για να ξεπληρώνονται ζημιές και από την διαφθορά;

Νομίζω ότι είναι πλέον αντιληπτό στον καθένα ότι αυτή η διαφθορά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο από την πολιτεία,πρέπει να συνδράμει και να είναι πρωταγωνιστής ο άμεσα θιγόμενος ,ο ίδιος ο πολίτης.

Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες όχι μόνο γιατί υπάρχουν νέα δεδομένα στην αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του "Καλλικράτη"που φέρνει μεγάλες αλλαγές,αλλά γιατί οι πολίτες καλούνται να διδαχθούν από τα λάθη τους.καλούνται να δείξουν αντιστάσεις σε πιέσεις και πολλές φορές εκβιασμούς μηχανισμών.

Οι πολίτες είναι αυτοί που με την στάση τους και τις επιλογές τους θα βάλλουν φραγμό στα σχέδια αλλήλοεξηπηρετούμενων συμφερόντων,θα απομακρύνουν αυτούς που χωρίς πολιτική πρόταση προσπαθούν να επιβάλουν εκείνους που βολεύει στα σχέδια τους.

Οι πολίτες είναι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν ένα χώρο από τους κύριους της διαφθοράς,η αυτοδιοίκηση, οι δήμοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς στην έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες αξιολογούν τις πολιτικές προτάσεις,αξιολογούν την ηθική και την τιμιότητα και δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και υποσχέσεις εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων.
by gkatzios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου