Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ένοχος..


Τώρα που η ελευθερία μου αξίζει όσο ένα νόμισμα που χωράει στον κάθε κουμπαρά του κόσμου, μπορώ να λέω ότι σε αυτήν την χώρα δεν υπήρξα τόσο πατριώτης όσο θα έπρεπε. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι αυτή η χώρα μπορεί να κρατηθεί σίγουρη όχι από τον λαό της, αλλά από έναν φράκτη. Περιμένοντας στο όριο των πατρογονικών μου να έρθει ένας απεσταλμένος της ηλίθιας εξουσίας των ηλιθίων εξουσιαζομένων να σηκώσει έναν ακόμα φράκτη για να μην πατώ, να μην ενοχλώ και να μην ρυπαίνω με την ύπαρξή μου αυτή την άγια χώρα, ασθμαίνω βαριά. Όχι από κούραση του κορμιού αλλά του μυαλού. Δεν πήρα τίποτε από τους προγόνους μου, που μάλλον ήταν πιο τυχεροί, διότι σε αυτούς άξιζε ένα κομμάτι ξερονήσι αντί του προσωπικού τους πατριωτισμού από εμένα που θα μου αξίζει ένα εδώλιο απολογουμένου αντί του χρέους ενός νομίσματος.

Ψάχνοντας να βρω που έγινε το λάθος της δικής μου εκτίμησης απέναντι σε αυτή την χώρα, που πλέον και διά νόμου με θεωρεί υπήκοο και όχι πολίτη, βρίσκω μία μικρή αστοχία στην λέξη σοσιαλισμός που καταδυναστεύει την ξεπουλημένη τούτη γη: Το δεκανίκι των αιωνίως άχρηστων ήταν αυτός ο πράσινος ήλιος με τα προτεταμένα δόντια που μπήκε στην ζωή με τις ευλογίες του όχλου ακριβώς 30 χρόνια πριν. Ένα δεκανίκι που πατούσε πάνω σε ήδη λαβωμένα από αστυνομοκρατία κορμιά και χώθηκε εν τέλει τόσο βαθιά που πλέον βλάστησε και στον ίσκιο αυτού του αιμοδιψούς δέντρου στέκουμε όλοι μας από κάτω. Όλοι από κάτω και κοντά-κοντά να πλέκουμε τα σχοινιά της δικής μας κρεμάλας και όταν ο διπλανός κουράζεται συνεχίζουμε εμείς το δικό του καθώς τα μάτια μας κοιτούν ψηλά για το κλαρί που θα μας κάνει την χάρη να μας κρατήσει και να μην σπάσει στην τελευταία μας αιώρηση.

Αναμένοντας λοιπόν, να χτυπήσει η πόρτα από τους εντεταλμένους για να μου αποδώσουν την κλήτευσή μου και χειροπέδες για το χρέος του ενός νομίσματος που θα χρωστώ, αναρωτιέμαι ακόμη τι δεν έκανα καλά. Και έτσι όπως φέρνω τον χρόνο πίσω στο μυαλό κατανοώ, αν και αργά, ότι το λάθος μου ήταν ότι δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας πατριώτης. Ότι δεν έκοψα ποτέ δελτίο παροχής υπηρεσιών προς την πατρίδα μου, ότι δεν στήθηκα με κουστούμι κάτω από την σημαία της και ότι δεν ζήτησα τίποτε παραπάνω από αυτή παρά την δεδομένη αξιοπρέπειά μου. Ως ερασιτέχνης, λοιπόν, ας καταδικαστώ.

Ερχονται...Μ.Α.Π.Ε.Σ.!!!!

ΜΕΣΑ . ΑΤΟΜΙΚΗΣ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Καθημερινά στη χώρα μας, εκατονταδες βουλευτες και πολιτικοι εκτίθενται σε κινδύνους κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους.
Η έκθεση αυτή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση "εργατικών" ατυχημάτων,επαγγελματικών ασθενειών (αλσχαιμερ, μαλακινση,οσφυοκαμψια κλπ) ή την πρόωρη φθορά της υγείας τους.
Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε μία κυβερνηση και η προστασία της Ασφάλειας και της Υγείας των βουλευτων της δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση της .
Αποτελεί και το μονο τροπο επιβιωσης της.

Όταν ένας βουλευτης δεν είναι δυνατόν να προστατευθεί επαρκώς με τεχνητά ή άλλα μέτρα, συλλογικής προστασίας από τον "επαγγελματικό κίνδυνο "κατά τη διάρκεια της εργασίας σαν τελευταία γραμμή άμυνας πρέπει να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας εργαζομενων σοσιαλιστων (Μ.Α.Π.Ε.Σ)

Κατά την χορήγηση των Μ.Α.Π.Ε.Σ
· Ενημέρωση των πολιτικων για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους.
· Δωρεάν χορήγηση στους πολιτικους των κατάλληλων Μ.Α.Π.Ε.Σ για προσωπική χρήση.
· Παροχή οδηγιών για την αποτελεσματική χρήση των Μ.Α.Π.Ε.Σ με σχετική εκπαίδευση
- Αντικατάσταση τους σε περίπτωση φθοράς όταν έχει πεσει πολυ ξυλο .

Κατηγορίες των Μ.Α.Π.Ε.Σ
Τα ενδύματα εργασίας
Υπάρχουν ειδικά ενδύματα που παρέχουν προστασία έναντι των κινδύνων που συναντώνται σε συγκεκριμένες συναντησεις
Τα ρούχα της εργασίας πρέπει να μην είναι πολύ ευρύχωρα στο σώμα, να είναι καλά κουμπωμένα, σωστά ζωσμένα στη μέση και να μην κρέμεται από αυτά τίποτα που να μπορεί να το αρπαξει καποιο αγανακτισμενο χερι .

Υποδήματα εργασίας
Τα υποδήματα εργασίας προστατεύουν τους βουλευτες από κινδύνους σχετικούς με το τρεξιμο ή πτώση βάρους στα πόδια.
Έτσι τα παπούτσια εργασίας, εκτός από τις εργονομικές απαιτήσεις για να είναι άνετα πρέπει να έχουν και αντιολισθητικές σόλες γιατί συνήθως στους δρομους της Αθηνας υπάρχουν χυμένα λάδια, νερά, σκόνες κ.λ.π.
Ο κίνδυνος τραυματισμού στα πόδια μπορεί να προέλθει από:
Ουσίες θερμές, τοξικές, ερεθιστικές ή διαβρωτικές, (βλεπε Μολοτοφ),
Πτώση κατα τη διαρκεια της τρεχαλας για να γλυτωσει ,
Γι' αυτό το λόγο οι βουλευτες θα πρέπει να φορούν υποδήματα ασφαλείας.

Προστατευτικά μέσα της ακοής.
Η πρόληψη της υγείας των βουλευτων που εκτίθενται σε ένα επιβαρημένο από το θόρυβο εργασιακό περιβάλλον αναπτύσσεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 85/91 «Προστασία πολιτικων από τους κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βρισιες, μπινελικια, φωνες, καταρες κλπ (Φ.Ε.Κ/ 38/α/18-3-1991).
Ο θόρυβος, μάστιγα του σύγχρονου πολιτικου, είναι αιτία για πολλές διαταραχές του οργανισμού (πονοκέφαλος, ζαλάδες, νευρικότητα ηλιθιοτητα, μαλακοπιτουριαση κ.α)

Ο πολιτικος πρέπει:
Να αποφεύγει τους δυνατούς και επαναλαμβανόμενους θορύβους απο βρισιες, φωνες, μπινελικια, χριστοπαναγιες, γιουχαισματα γιατί μπορεί να διαρραγεί το τύμπανο ή να προκληθεί βαρηκοΐα.(ασθενεια απο την οποια πασχουν οι περισσοτεροι και ετσι δικαιολογειται και η σταση τους απεναντι στους ψηφοφορους τους).

Εάν δεν μπορεί να το αποφύγει να προστατεύει τα αυτιά με ωτοασπίδες, ή με ωτοβύσματα κατά του θορύβο(αυτο το μετρο ολοι οι πολιτικοι το εχουν χρησιμοποιησει εστω και μια φορα μονο που ξεχασαν να τις ξαναβγαλουν)..

Προστατευτικά μέσα των οφθαλμών.
Τα προστατευτικά γυαλιά αποτελούν την κύρια προστασία των οφθαλμών και είναι διαφόρων τύπων ανάλογα με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος.

Τα γυαλιά γενικής χρήσης προσφέρουν γενική προστασία από τυχόν ιπτάμενα μικροαντικείμενα και ροχαλες κατα τη διαρκεια επισκεψης του πολιτευτη στην εκλογικη του περιφερεια η ενος "ρομαντικου" περιπατου στους δρομους της Αθηνας.

Και ερχομαστε στο κυριοτερο Το κράνος εργασίας.
Το κράνος εργασίας προστατεύει τον εργαζόμενο από πίπτοντα αντικείμενα ή από τυχαία πρόσκρουση του κεφαλιού με σταθερά αντικείμενα Υπάρχουν διάφορα είδη κρανών εργασίας που όλα τους καλύπτουν ακομα και τους πιο κεφαλες πολιτικους.

Το κράνος εργασίας πρέπει να το φοράΝε όταν:
· Εργάζονται ή περνάνε κοντά από πολιτες ή σημεία όπου κυκλοφορουν γενικα πολιτες.
Ψηφοφοροι τους η μη μικρη εχει σημασια.
Όταν τους το υποδεικνύουν κατά περίσταση η κυβερνηση τους ή ο υπουργος ασφαλείας.
Όταν πιστεύουν από μόνοι τους ότι τους παρέχει μεγαλύτερη προστασια γνωριζοντας τι καθικια ειναι.

Συμπερασματικά

Παρά τις ομολογουμένως σημαντικές προσπάθειες αποτελεί κοινό μυστικό το ότι η κατάσταση στα θέματα ασφάλειας πολιτικων είναι μέτρια έως κακή.
Μια σημαντική παράμετρος του ζητήματος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας από την πλευρά των πολιτικων.
Τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την άποψη είναι η μη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (μάσκες, κράνη, γυαλιά κλπ) και η παρέκκλιση από οδηγίες ασφαλειας για λόγους ευκολίας, ταχύτητας, ή από υπερβολική αυτοπεποίθηση(τρομαρα τους).

Η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτικων για ορισμένους από τους κινδύνους που διατρέχουν, καθώς ξεχνουν οτι εκτος απο τη μασα τις μιζες το ξεπουλημα του τοπου, εκει εξω υπαρχει και ενας ολοκληρος κοσμος που τους περιμενει για να τους δειξει την...αγαπη του!!!
by anarhogatoulis