Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το τέλος του κατήφορου είναι ο... πάτος.

Ο Οικονομικών Παπακων/νου εισηγήθηκε το νομοσχέδιο για την περαίωση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Στο ίδιο νομοσχέδιο ο Δικαιοσύνης Καστανίδης πρόσθεσε τη δική του τροπολογία για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται στους "ανυπάκοους επιταγμένους".
Για μια φορά ακόμη, η κυβέρνηση...ακροβατεί. Παίζει με τους Θεσμούς:
- Ψήφισε στη Βουλή το Μνημόνιο με απλή πλειοψηφία και όχι με αυξημένη πλειοψηφία, που απαιτεί η κύρωση μιας διεθνούς σύμβασης.
- Την επόμενη ημέρα της ψήφισης του Μνημονίου, ψήφισε διάταξη με την οποία εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει οποιαδήποτε συμφωνία με την τρόϊκα, πριν καν ενημερωθεί η Βουλή.
- Χτες προχώρησε σε νέα αντικοινοβουλευτική-αντιδημοκρατική κίνηση.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε. Για την τακτική των δύο υπουργών.
- Η ψήφιση ενός νομοσχεδίου (και μάλιστα τόσο σοβαρού,όσο αυτό για την περαίωση), απαιτεί ουσιαστική δημοκρατική ευαισθησία και πρακτική.
Εκτός κι αν...
Το ίδιο σοβαρό και το γεγονός της προσθήκης τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια. Και ο Καστανίδης δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια "πέναλτυ".
Εκτός κι αν...
...Θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ σοβαρά για την κοινοβουλευτική πρακτική της κυβέρνησης.
...Θα πρέπει να "ξεχάσουμε" τις σχετικές διακηρύξεις του παρελθόντος, περί Δημοκρατίας και Θεσμών, τόσο του Γιωργάκη, όσο και των υπολοίπων..Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι διακηρύξεις και ευαισθησίες αφορούν μόνο τον ... αντιπολιτευτικό χρόνο.
...Θα πρέπει να αφομιώσουμε πλήρως αυτό που με θράσος έλεγαν παλιά:
Οι έκτακτες καταστάσεις, απαιτούν ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ !!
Την Δημοκρατία δεν την επικαλείσαι μόνο......την εφαρμόζεις κιόλας!!

- Οι κυβερνητικές αποφάσεις και πρακτικές...κατηφορίζουν!!
Θα φρενάρουν μόνο όταν πιάσουν...πάτο!!
Εκτός κι αν εμείς τους τραβήξουμε χειρόφρενο και...αυτιά!!
by Dimitris Z

ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.....

Αναζητώντας τα γενεσιουργά αίτια της άνευ λόγου και αιτίας προσπάθειας από τη πλευρά της Πολιτείας να «φακελώσει» όλους τους πολίτες με καταγραφή της περιουσίας μας μέχρι και των συναλλαγών μας για να φτάσουμε ,στο όνομα της φοροδιαφυγής που συντήρησε η ίδια η Πολιτεία τόσα χρόνια και του καλύτερου και δικαιότερου ελέγχου που αμέλησε η ίδια τόσα χρόνια ,στο τέλος του 2011 να εκδοθεί η περιβόητη «κάρτα του πολίτη» για να μας την επιβάλλουν ευκολότερα και να την αποδεχτούμε ακόμη πιο εύκολα.....
Ακόμη και η φορολογική περαίωση δεν αποτελεί μόνο εισπρακτικό μέτρο αλλά και μια προσπάθεια «ξεκαθαρίσματος» των παλαιών λογαριασμών για να ξεκινήσουμε εκ νέου με τη νέα κάρτα....
Αυτό όμως όλως τυχαίως αποτελεί το προτελευταίο στάδιο της συντονισμένης προσπάθειας που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση...
Θα μου πείτε σενάρια συνομωσίας....
Θα ήταν αν δε τα βλέπαμε να πραγματώνονται αργά αλλά σταθερά στη καθημερινότητα μας....
Προβληματισμό επίσης προκαλεί το γεγονός, που έχω επαναλάβει πολλές φορές, γιατί όλες οι χώρες αποδέχονται μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας για τους πολίτες τους και κανένας δεν έχει σκεφτεί από τους «ηγέτες» να προτείνει καλύτερες προθεσμίες από τις Αγορές....
Και μη μου πεί κάποιος ότι δε γίνεται γιατί έτσι λειτουργούν οι Αγόρες γιατί θα απαντήσω ότι οι έκτακτες καταστάσεις φέρνουν έκτακτα μέτρα και επειδή άνθρωποι ορίζουν τους Νόμους των Αγορών μπορούμε να παρεμβούμε και να τους αλλάξουμε...
Μόνο αν δε θέλουμε , δε μπορούμε....
Τέλος όσοι «ηγέτες» ισχυρίζονται από δημόσιο βήμα ότι χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε γρήγορα ουσιαστικά ομολόγουν την αποτυχία της δικής τους διακυβέρνησης....
Και αφού την ομολογούν καλά θα κάνουν να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ...
Από τα παραπάνω, προκύπτει το εξής ερώτημα...
Πριν κάποια χρόνια η Εκκλησία της Ελλάδας συγκέντρωσε 3.000.000 υπογραφές για το ζήτημα των ταυτοτήτων....
Δεν επέτυχε ,λόγω της αδιαλλαξίας της τότε Κυβέρνησης αλλά τουλάχιστον δραστηριοποιήθηκε...
Σήμερα που ακούμε κάθε μέρα για αυτή τη κάρτα σε υπομορφές αλλά και στη πραγματική της μορφή η Εκκλησία «κωφεύει» και σιωπά....
Και προβληματίζομαι....
Μήπως όλη η υπόθεση της φορολογίας της Εκκλησίας και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ,καθώς τίποτε δεν αποσαφηνίστηκε πλήρως, «εξαγόρασαν» τη σιωπή της...;
Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο τίθεται μέγιστο δίλλημα για τη προδοτική θα έλεγα, αν και εφόσον συμβαίνει αυτό, στάση της....
Σε αυτό το σημείο ας κάνουμε μια διευκρίνιση...
Δεν μπερδέυω τη θρησκεία με τους εκπροσώπους της, και το κείμενο δεν αποτελεί μομφή για τη θρησκεία αλλά για εκείνους που την εκπροσωπούν...
Άλλωστε είναι γραμμένο σε προφητικά κείμενα ότι οι σχέσεις κλήρου και λαού θα φτάσουν στα όριά τους και θα χαθεί κάθε σεβασμός προς τους εκπροσώπους της...
Αυτό ίσως και να επιβεβαιώνει την αλήθεια της θρησκείας αλλά σε καμια περίπτωση τους εκπροσώπους της....
Όπως όταν στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα της πολιτικής δε στρεφόμαστε εναντίον της Δημοκρατίας ως πολίτευμα αλλά στο πως κατήντησαν τη Δημοκρατία μας οι εκπροσωποί της...
Για το τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι όπως στο Βυζάντιο η Εκκλησία στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στο Λαό το ίδιο θα πρέπει να κάνει και σήμερα....
Δεν πρέπει να χαρίσει τίποτα σε όσους θέλουν να επιβάλλουν τη Νέα Τάξη στη Χώρα μας...
Αυτό είναι το καθήκον της και περιμένουμε με ανυπομονησία να το πράξει.....

Ξεσηκωνόμαστε για μ@λ@κιες μόνο....Αυτό το σκέφτηκε κανείς??

Η αλήθεια για το παλιό ΤΕΒΕ / ΤΑΕ νυν ΟΑΕΕ, είναι δυστυχώς μία: Πρόκειται για την μεγαλύτερη καλοστημένη κρατική κομπίνα που έχει γίνει στην Ελλάδα, εναντίον των μικρο-επαγγελματιών. Που κανένας δεν τολμά να θίξει.

Και εξηγούμαι:
1. Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση. Αν και είσαι "ελεύθερος" (υποτίθεται) επαγγελματίας και δεν επιβαρύνεις ΚΑΝΕΝΑΝ έχοντας αναλάβει 1000 ρίσκα, δεν έχεις το δικαίωμα να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ αν και που θα ασφαλιστείς.
2. Τα ασφάλιστρα είναι υπερβολικά υψηλά και ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα. Αυξήθηκαν και οι κατηγορίες, για να στα παίρνουν ακόμα περισσότερα. Εχεις-δεν έχεις έσοδα. Τους ειναι αδιάφορο, να τα παιρνουν μόνο τους ενδιαφέρει.
3. Οι παρεχόμενες ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες είναι χειρίστης ποιότητας. Το >50% των συμβεβλημένων ιατρών είναι ακατάλληλοι. Όποιος έχει πάει σε 2-3 γιατρους ΤΕΒΕ, γνωρίζει. Να μην πω περισσότερα, οσοι κατάλαβαν .. κατάλαβαν.
4. Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο ΔΗΜΟΣΙΟ (!!!) δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΟΑΕΕ, και πρώτα ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εξετάσεις και μετά τρέχα να πάρεις φραγκοδίφραγκα.
5. Είσαι υποχρεωμένος να πάς ΜΟΝΟ σε γιατρούς που έχεις δηλώσει για 12 μήνες. Αν δεν σου αρέσει ένας γιατρός, δεν μπορείς να πάς σε άλλον. Αυτό είναι επιστημονικής φαντασίας, απίστευτο, αδιανόητο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αλλάξει. Χούντα.
7. Σε πάρα πολλές περιοχές ΔΕΝ υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί. Καθόλου. Η πρέπει να ταξιδέψεις για να πας στον κοντινότερο, η να πληρώσεις και να πας όπου θες με δικά σου χρήματα (που δεν τα παίρνεις πίσω). Και δεν λεω ότι στην Κηφισιά δεν έχει γιατρο και πρέπει να πας μέχρι το Μαρούσι, μιλάω κυρίως για τα ΝΗΣΙΑ, την επαρχία κλπ.
8. Δεν καλύπτει ένα σωρό απο πράγματα, Αποκλειστικές πχ καθόλου, ειδικές αξονικές, προληπτικές κλπ. Τίποτα. ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εισφορές και δεν μιλάς. Το βουλώνεις κοινώς.
9. Αν δεν είσαι ενήμερος φορολογικά, ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ στις εφορίες. Παρανόμως βέβαια (με νόμο του 90 του Μητσοτάκη). Παρανόμως γιατι έτσι σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να δουλεύεις μαύρα. Σε ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ να κόψεις αποδείξεις που σημαίνει απόδοση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι παράνομο και εναντίον στα δημόσια συμφέροντα. Ασε που δεν ισχύει ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη.
10. Ο ΟΑΕΕ μετά απο 1-2 χρόνια αν δεν πληρώσεις, σου κάνει ΜΗΝΥΣΗ και πας ΠΟΙΝΙΚΟ δικαστήριο. Την 1η φορά ίσως την γλυτώσεις, την 2η όμως πας μέσα. Την 3η και μετα δεν μπορείς καν να την εξαγοράσεις. Και φυσικά πας-δεν πας ΦΥΛΑΚΗ, το χρέος παραμένει ανέπαφο. Πας δηλαδή φυλακή γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ σου. Πρωτοφανή πράγματα που πάλι δεν ισχύουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ.
11. Ο ΟΑΕΕ είναι χειρότερος απο τους τόκους της Τράπεζας. Τοκογλύφοι. Γιατί δεν μιλάει κανένας για αυτό ;
12. Οι εργατοπατέρες των ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι κόπτωνται (με τις ετήσιες συνδρομές μας, άλλη απάτη και αυτή) για τα συμφέροντά μας, δεν λένε ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ομερτά. Να σιχαίνεσαι είναι. Να μην πω για την Ελληνική βολεμένη ψευτο-αριστερά. Τσιμουδιά και αυτή.
13. Οταν πας να κάνεις "ρυθμιση" στον ΟΑΕΕ πληρώνεις και παράβολο. Απίστευτα πράγματα. Υποτίθεται ότι δεν έχεις λεφτά και πας να βοηθηθείς, αλλά ούτε αυτό τους ενδιαφέρει.
14. Οι "ευνοικές ρυθμίσεις" είναι της πλάκας, μια και απαιτουν και την καταβολή του τρέχοντος ασφάλιστρου. Αυτό μαζί με τις δόσεις φτάνει σε ποσα 1.500 - 2000 ευρω το διμηνο. Αδύνατο να πληρωθουν. Αρα μας δουλεύουν.
15. Οταν δεν πληρώσεις 2μηνιαία ασφάλιστρα δεν έχεις ιατρική και φαρμακευτική ασφάλεια. Παρόλα αυτά τα χρήματα τα χρωστάς. Και ούτε σου πληρώνουν τα έξοδα σε γιατρους και φάρμακα που έκανες το διάστημα που δεν σε κάλυπταν. Που αλλού ισχύει κατι τέτοιο ; Αν δεν πληρώνεις, να σε διαγράφουν ΠΛΗΡΩΣ. Η είσαι ασφαλισμένος ή όχι. Εδώ και εισαι στα χαρτιά (σε χρεώνουν και με τοκους) αλλά ασφάλεια δεν εχεις. Τι ακριβώς πληρώνεις να μας εξηγήσει καποιος. Περιμένω απάντηση αλλά μάταια νομίζω.
16. Στους αναγνώστες που λένε ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν (έχουν να) πληρώνουν, είναι κλέφτες και απατεώνες, να τους πω ότι δεν μιλάμε ούτε για ΦΠΑ, ούτε για φορολογητέο εισόδημα. Τα έχουν μπερδέψει, ή επίτηδες τους τα έχουν μπερδέψει. Μιλάμε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ εισφορές για την πάρτη μας. Που αν δεν πληρώσεις, δεν έχεις ούτε ασφάλεια, ούτε σύνταξη. Αρα ούτε επιβαρυνση του κράτους. Αρα τι ζόρι τραβάνε, μπορούν να μας εξηγήσουν ; Προφανώς είναι βαλτοί.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά θα κουράσω.

Η ουσία είναι μια. Ο ΟΑΕΕ είναι η καλοστημένη απάτη-θηλειά στο λαιμό των μικρο-επαγγελματιών. Για να κλεισουν αφου πρωτα έχουν καταχρεωθεί. Και γιατί όχι, να μαζέψει το κράτος και τα σπίτια τους, αφού τα χρέη προς ΟΑΕΕ είναι χρέη προς το Δημόσιο. Κοντά είναι και οι πληστηριασμοί, αν δεν έχουν ήδη γίνει και δεν το ξέρουμε. Χούντα και Τρομοκρατία.

Και απορώ πως δεν έχει ξεσηκωθεί κανείς μέχρι τώρα. Αλλα, έχουμε ξεσηκωθεί και για τίποτα άλλο ;

Αν έχει κουράγιο κανένας απο τους διοικητες του ΟΑΕΕ τεως και νυν ή άλλος "αρμόδιος", ας απαντήσει. Αλλά που να τολμήσουν. Ο μισθουλάκος τους να ειναι καλα. Αλλά που θα πάει, θα γυρίσει ο τροχός και αλοίμονο σε αυτούς που θα είναι από κάτω. Προς το παρόν βέβαια είναι οι ασφαλισμένοι.
by ANAΓΝΩΣΤΗΣ