Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ένας ήρωας με δανεικά ...


Με αντανακλαστικά Ραταπλάν αντέδρασε ο θίασος που παίζει την παράσταση «Μια κυβέρνηση στην Ελλάδα» σε αυτά που είπαν οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας.

Να ξεπουλήσουμε τα πάντα, είπαν. Και έχουν δίκιο. Γιατί αν δεν τα ξεπουλήσουμε εμείς όσο- όσο τότε θα έρθει η στιγμή που θα μας τα πάρουν τσάμπα.

Τσάμπα έκανε την συμφωνία με την τρόικα ο Γιωργάκης;

Είμαστε φτωχοί πλην τίμιοι ήθελε να τους βροντοφωνάξει ο Γιωργάκης, χτυπώντας με εκείνη την χαρακτηριστική χειρονομία το κούτελο του.

Αλλά άντε να βγει από το στόμα πολιτικού η λέξη «Τίμιοι». Θα μου πεις ότι δεν πρέπει να τους βάζω όλους στο ίδιο σακί. Συμφωνώ και ...
διορθώνω το λάθος μου. Άντε να βγει από το στόμα του 99,9% των πολιτικών η λέξη «τίμιοι».

Αυτός ο διαχωρισμός είναι πολύ έξυπνος. Καταρχήν δεν μπορεί κανείς να σε κατηγορήσει ότι λαϊκίζεις και ισοπεδώνεις τα πάντα (άσχετα αν το κάνω). Και έπειτα αν κάποιος θιγεί για να τα έχεις καλά μαζί του λες ότι αυτός ανήκει στην μειοψηφία.

Την ημέρα λοιπόν που οι τροϊκανοί μας είπαν να βάλουμε γενικό πωλητήριο στην χώρα το Mega ξαφνικά από φιλοτροϊκανό μας βγήκε κάτι ανάμεσα σε Τσίπρα και Παπαρήγα.

Ήταν τόσο φανερή η αλλαγή που ακόμα και η κουφή γιαγιά μου απόρησε.

Πολλοί είπαν ότι η στάση αυτή ήταν στον γενικότερο σχεδιασμό για να φανεί ότι η κυβέρνηση αντιδράει και δεν θα αφήσει την τρόικα να κάνει ότι θέλει.

Και έρχεται το «μάζεμα» των δηλώσεων των τροϊκανών και ο Γιωργάκης γίνεται και καλά ήρωας.

Ο Μουμπάρακ μετά το διάγγελμα του όπου είπε στους πολίτες του ότι θα μείνει στην εξουσία μέχρι τον Σεπτέμβρη, πήγε στο σπίτι του και την επόμενη μέρα παραιτήθηκε.

Τελικά από τις 10 Φεβρουαρίου έως τον Σεπτέμβρη μεσολαβεί μόνο μια μέρα. Και δικαιώθηκε για άλλη μια φορά ο Αϊνστάιν για την σχετικότητα του χρόνου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για την εξουσία και την καρέκλα του ούτε για το κεφάλι του.

Πως λένε, θα το φας το κεφάλι σου με αυτά που κάνεις; Ε, κάπως έτσι. Ή όπως έχει πει και ο αντιεξουσιαστής Γιωργάκης: «Θα σας πάρουν, όλους, με τις πέτρες».

Ακόμα και τα γνωστά παπαγαλάκια μουδιασμένα ήταν.

Το νέο και πιο βαρβάτο (ναι υπάρχει και πιο βαρβάτο) μνημόνιο που μας ετοιμάζουν για το 2012-2015 το λένε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή κάτι τέτοιο. Το μεσοπρόθεσμο κρατείστε. Γιατί στα σχέδια υπάρχει και το μακροπρόθεσμο.

Αυτοί νομίζουν ότι και μετά το 2015 θα υπάρχουν Έλληνες πολίτες για να τους αρμέγουν.

Ή θα τους έχουμε διώξει με τις κλωτσιές ή θα έχουμε αποδημήσει εις Κύριον.

Νόμος και τάξη βασιλεύει σε τούτη την χώρα της βουλευτικής ασυλίας. Πλέον με φυλάκιση και καταναγκαστικά έργα θα τιμωρείται και όποιος σκέφτεται αρνητικά για την κυβέρνηση.

Την μεγαλύτερη ποινή θα την εκτίσει όποιος σκεφτεί για τον Γιωργάκη: «Να του καεί το laptop του π…».

Προσοχή! Προσοχή! Στην Ελλάδα κυκλοφορούν ψηφοφόροι (περίπου 40%) που στηρίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
by Μικρός Φωκίων