Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

O “ισχυρός” δεν θα αλλάξει ποτέ, κανένας λύκος δεν έγινε ποτέ τσομπάνης.


Το βασικότερο πράγμα που (ήδη) καταρρέει είναι ο σύγχρονος τρόπος σκέψης και αντίληψης των κοινωνικών δεδομένων. Αυτός είναι και άλλος ένας λόγος που εξηγεί το γιατί οι περισσότεροι Έλληνες ενώ είναι ευφυέστατοι και με πολύ καλή αντίληψη των πραγμάτων, παραμένουν παθητικοί δέκτες (σε μεγάλο βαθμό) των όσων εκτυλλίσονται στην χώρα επί κυβερνήσεως ΓΑΠ.

Τι σημαίνει λοιπόν ότι καταρρέει ο σύγχρονος τρόπος αντίληψης των πραγμάτων…Είναι απλό, δεν είναι πυρηνική φυσική.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μεταβιομηχανική κοινωνία τρόπον τινά, ουσιαστικά ξεκινάει περίπου στις αρχές του 20ου αιώνα και κάπου εκεί ανάμεσα σε Α’ και Β’ ΠΠ. Έκτοτε, οι πόλεμοι είναι περισσότερο τοπικές διαμάχες ή ψυχροπολεμικές behind the scene μυστικές αποστολές και μικρο-διενέξεις μεταξύ κρατών.

Μετά τον Β’ΠΠ ξεκινάει αυτή η επίπλαστη ευμάρεια και ο “φιλήσυχος” τρόπος ζωής που γνωρίσαμε. Μετά τον Β’ΠΠ έρχονται γενιές οι οποίες δεν έχουν ζήσει πόλεμο, στέρηση, φτώχεια, έχουν μεγαλώσει μπροστά από μια οθόνη ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (τιβι, play station, video games, gadgets κτλ), δεν έχουν αλάνες για να παίξουν μπάλα και ...πετροπόλεμο, πηγαίνουν στο σχολείο με αυτοκίνητο, έχουν ψυχολόγο από τα 7 τους και παίρνουν ψυχοφάρμακα στα 12, νοσηλεύονται σε κλινικές για κάθε είδους νέα ψυχοπαθητική “ασθένεια” (Attention Deficit Disorder) κοκ.

Αυτό λοιπόν που εκλείπει σχεδόν ολοκληρωτικά είναι η Ε-Μ-Π-Λ-Ο-Κ-Η (εκτός από τα γκέτο όπου το σύστημα έχει στοιβάξει κουλτούρες μπασταρδεμένες αφήνοντας τους ανθρώπους να μικροεγκληματούν και να εθίζονται στις αρχέγονες μορφές κοινωνικής νόρμας της αυτοδικίας).

Η ”εμπλοκή” σαν έννοια είναι αρχαία. Σημαίνει ότι “κάποιος κάτι θέλει από μένα και πάει να το πάρει με την βία κι εγώ δεν κάθομαι στον κώλο μου αλλά τον κοντράρω για να ΜΗΝ ΧΑΣΩ”.

Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Αυτό ακριβώς γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Οι “ισχυροί” (πάσης φύσεως) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σταματήσουν να εκμεταλεύονται την ισχύ τους για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Αυτό που ήθελαν/θέλουν/θα θέλουν για πάντα είναι ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ…!!! Όσο αστείο κι αν ακούγεται είναι απλά ΛΗΣΤΕΙΑ.

Στο μυαλό τους μέσα αυτό ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ μέσω της νοοτροπίας του ισχυρού (might is right, γαλαζοαίματοι κτλ).

Στον 20ο αιώνα βρήκαν ένα καινούριο παιχνίδι να δώσουν στον γενικό πληθυσμό…την διάχυση της τεχνολογίας και τα ωφέλη που αυτή προσέφερε απλόχερα προς γενική κατανάλωση. Διέφθειραν και αποκοίμισαν τα ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ που είναι προγραμματισμένος να αντιδρά και να υπεραμύνεται όταν αισθάνεται να ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ η υπόσταση και η περιουσία του.

Όταν πιστέψεις ότι τα πάντα είναι αποδεκτά αρκεί να έχεις εσύ την ησυχία σου να γλεντάς, να τρωγοπίνεις, να κωλοτρίβεσαι και να απολαμβάνεις τότε έχεις ανοίξει την πόρτα στον κλέφτη ο οποίος θα σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

Ο κλέφτης δεν άλλαξε ποτέ.
Ο “ισχυρός” δεν θα αλλάξει ποτέ.

Δεν έχουμε ξεπεράσει ΠΟΤΕ το στάδιο της φεουδαρχίας και των αυτοκρατόρων που άρπαζαν, βίαζαν, κατέστρεφαν και σκότωναν για ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και κανένας άλλος.

Πάρτε το χαμπάρι. Αυτοί δεν άλλαξαν ποτέ. Εμείς αλλάξαμε.Εμείς πιστέψαμε ότι μια κοινωνία οργανωμένη δεν έχει ανάγκη από “όπλα” αλλά από νόμους.Μόνο που αργήσαμε να καταλάβουμε ότι τους νόμους δεν τους φτιάχνουν οι άνθρωποι κατά την αίσθηση δικαίου αλλά οι ΙΣΧΥΡΟΙ κατά την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η αίσθηση δικαίου και η άμυνα στον άρπαγα είναι εγγεγραμένα στο DNA του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όσα video games και να παίξεις μπορεί να ασθενήσει η θέλησή σου για ΕΜΠΛΟΚΗ αλλά δεν ασθενεί η αίσθηση δικαίου μέσα σου. Κι όταν σπρωχτείς στην απελπισία τότε θα εκραγείς…και τότε κινδυνεύεις είτε να καταστρέψεις πολύ περισσότερα από όσα διακυβεύονται είτε να πέσεις σε μια παγίδα που έχει στηθεί έξω από το σπίτι σου.

Δεν έχουμε αλλάξει ως είδος.Δεν έχουν αλλάξει τα αρχέγονα ένστικτα ιδιοκτησίας και κατάκτησης…καλά και κακά.Δυστυχώς τα αντανακλαστικά μας έχουν ΑΣΘΕΝΗΣΕΙ ΒΑΡΙΑ και εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητατ εχθρικά μεν αλλά ακόμα Σ-Υ-Σ-Τ-Ε-Μ-Ι-Κ-Α…καθεστωτικά.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας ότι όλη μας η ζωή είναι μια άμυνα στις επιθυμίες των βιαστών/άρπαγων/κλεφτών/απατεώνων/”ιχυρών”. Αυτοί δεν έπαψαν ΠΟΤΕ και δεν θα πάψουν ΠΟΤΕ να κυνηγάνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα έχουν.Δεν θα πάψουν ποτέ να εποφθαλμιούν την ζωή και την περιουσία μας. Και στο 3000 μΧ να φτάσουμε ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.Το αρχέγονο σχέδιο δολοφονίας και κλοπής δεν άλλαξε ποτέ.Απλά έγινε πιο εκλεπτυσμένο και πιο σοφιστικέ.

Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε σαν μωρές παρθένες. Πρέπει να αρχίσουμε να γινόμαστε ΑΜΕΣΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ με οτιδήποτε προέρχεται από τον συστεμικό μηχανισμό.Οτιδήποτε…

Ακόμα κι αν βγουν αύριο και σας πουν “διαγράφουμε τα χρέη σας στις τράπεζες” μην το πιστέψετε. Ακόμα κι αν έρθουν γονυπετείς στα σπίτια σας και σας ζητήσουν συγνώμη για όλα όσα περνάτε εξα αιτίας τους μην τους πιστέψετε.

Το σύστημα ανήκει στους ισχυρούς.Δεν θα λειτουργήσει ΠΟΤΕ υπέρ του πολίτη. Οτι έχουμε είναι αυτά που ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ προκειμένου να τους αφήνουμε ήσυχους να κλέβουν και να τρώνε και να σκυλεύουν. Και τώρα θέλουν για πολλοστή φορά στην ιστορία να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Μην πιστεύετε τίποτα. Κανένας νόμος δεν θα λειτουργήσει υπέρ του πολίτη. Όλα θα γίνονται προς ώφελος των απατεώνων τοκογλύφων και “ισχυρών” αυτής της γης.

Ανοίξτε τις πόρτες στα αρχέγονα ένστικτα αυτοσυντήρησης και σταματήστε να σκέφτεστε σαν πρόβατα.
Κανένας λύκος δεν έγινε ποτέ τσομπάνης.