Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Νέες λαμπρές σελίδες.

Η περίφημη δήλωση Γιούνγκερ είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε τον Ελληνα πρωθυπουργό που έκανε τη δήλωση περί "διεφθαρμένης χώρας" και το δεύτερο την ομολογία του (Γιούνγκερ) πως η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήταν γνωστή στην ΕΕ (προφανώς και στο ΔΝΤ).

Στην Ελλάδα,εμείς οι "μπουνταλάδες",ευτυχήσαμε να ασχοληθούμε-ενημερωθούμε μόνο με το πρώτο σκέλος. Κι αυτό μόνο για 2-3 εικοσιτετράωρα και χάρη στην πρεμούρα και επιπολαιότητα μερικών "διαφωτιστών".

1) " Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα ".
Ο υπεύθυνος Οικονομικών κ.Παπακων/νου, φωτογράφισε τον Φυγά-Καραμανλή.
Η λογική του υπουργού ήταν απλή:ο κ.Γιούνγκερ αναφέρεται σε "πρώην" πρωθυπουργό (άρα δεν είναι ο σημερινός) κι από τους δύο προηγούμενους είναι ο εξής ένας...(Καραμανλής). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε την άποψη.

Δύο "θεματοφύλακες" της δημοσιογραφίας ονομάτισαν τον Φυγά. Ο κ.Μ.Καψής και ο κ.Γ.Παπαχρήστος,μέσα από το Mega-λεία channel (πού αλλού!!). Φυσικά η επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον ενός πρωθυπουργού (πρώην) ήταν σφοδρή, αναμενόμενη και πολιτικά ορθή: κανείς δεν δικαιούται να μιλάει για τη χώρα του με τέτοιο υποτιμητικό και επικίνδυνο τρόπο!!

Σύντομα διαπιστώθηκε πως ο αξιωματούχος της ΕΕ, αναφέρονταν στον σημερινό πρωθυπουργό!! Αυτόματα όλοι οι αναφερόμενοι πετεινοί, εσιώπησαν. Χωρίς να ιδρώσει το αυτάκι τους. Αντίθετα. Εξαπέλυσαν νέα,διαφορετική επίθεση:
"αλήθειες είπε ο πρωθυπουργός. Είμαστε όλοι διεφθαρμένοι!!"...και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα!! Μέχρι την επόμενη αποστολή συκοφάντησης.

Το επόμενο φορτίο λάσπης. Την επόμενη επιχείρηση αποπροσανατολισμού. (να είμαστε πραγματιστές: αν δεν ήταν ο Παπανδρέου ο "δράστης",το θέμα θα "έπαιζε" μέχρι τις εκλογές!!).

Ο σημερινός πρωθυπουργός,οι περισσότεροι υπουργοί και τα φερέφωνα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι,εδώ και 12 μήνες συμμετέχουν στην ίδια επιχείρηση.
Την επιχείρηση που μας βάφτισε όλους εμάς ως ταυτισμένους με τη διαφθορά.

Ως συνενόχους για την κρίση. Ως συνεταίρους στο φαγοπότι.
Η σελίδα που άνοιξε για την χώρα, δεν θα κλείσει εύκολα.

Προς το παρόν ο κόσμος υποφέρει και ο πρωθυπουργός...σφυρίζει. Θύμωσε όταν,χτες, ο Τσίπρας τον καλωσόρισε στη "χώρα των διεφθαρμένων¨, στο "κοινοβούλιο της διαφθοράς". Γιατί άραγε;; Ο πρωθυπουργικός πατριωτισμός υπέρεχει;; Ο ίδιος ήταν που δεν έχανε ευκαιρία να μιλήσει για "διαφθορά". (και η διαφθορά έχει υποκείμενα. Είτε πολίτες,είτε πολιτικούς. Ποτέ δεν αναφέρεται σε...ζώα ή ...φυτά!!).

Οι αναφορές του πρωθυπουργού στη διαφθορά ήσαν καθοριστικές.
Στη Βουλή. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ.
Σε όλες τις συνεντεύξεις του στα ξένα ΜΜΕ.
Ατυχώς για μας, οι δηλώσεις-αναφορές γίνονταν και την περίοδο,που "πάσχιζε" για την αποκατάσταση της χαμένης ελληνικής αξιοπιστίας!!

Οι καρποί αυτής της προσπάθειας, φαίνονται σήμερα!!
Πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα αρχίσουν να τρέχουν για να συμμαζέψουν τις συνέπειες περί ελληνικής διαφθοράς,τεμπελιάς κλπ!!

2) Το δεύτερο σκέλος της δήλωσης Γιούνγκερ, ελάχιστα έως καθόλου, μας απασχόλησε. Η κυβέρνηση σιωπά.Ιδια και η στάση των ΜΜΕ.
" Γνωρίζαμε, αλλά σιωπούσαμε. Γερμανοί-Γάλλοι ωφελήθηκαν".
Εξ ίσου σημαντική δήλωση.Σας δανείζαμε και σας τα παίρναμε!!
Καμμιά αντίδραση!!

Μη τυχόν δυσαρεστήσουμε τους...δανειστές και βιαστές μας!!
Γαργάρα!! κυβερνητική,μιντιακή!!

Προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως η εξεταστική για την Οικονομία θα "φτάσει" μέχρι το 2001. Χωρίς να υπάρξει δημοσιογραφική ή πολιτική πίεση. Την επόμενη ημέρα αντέδρασε ο Σημίτης.
Ζήτησε την "επέκταση" της εξεταστικής μέχρι το 1996!!
Χτες ο πρωθυπουργός "περιόρισε" τον χρονικό ορίζοντα στην περίοδο 2007-2009.

(Τελεία και παύλα!! Νέα γαργάρα!! Ο σημιτισμός ζει. Και απειλεί!!
Κόψε τις μαλακίες,γιατί...μαζί τα κάναμε ΟΛΑ!!).
Η ιδέα μιας τέτοιας εξεταστικής, είναι απολύτως...γελοία!!

Οχι γιατί ο Θεσμός θα εξευτελιστεί για μια φορά ακόμη. Οχι γιατί τα δύο κόμματα (αυτά κυβέρνησαν) μέσω των εξεταστικών συσκότισαν γεγονότα, συμψήφισαν ευθύνες, αλληλοαπαλλάχτηκαν!!

Αλλά, γιατί δεν έχει κανένα νόημα,πλέον!!
Ο Γιούνγκερ παραδέχθηκε πως γνώριζαν. Και δεν γνώριζαν μόνο την πραγματική κατάσταση της οικονομίας μας.
Γνώριζαν και την πλαστότητα των στοιχείων που τους έδιναν ό λ ε ς οι ελληνικές κυβερνήσεις!!
Γνώριζαν περί παραποιημένων στοιχείων. Δεν παρενέβαιναν ουσιαστικά για τους ίδιους λόγους που σιωπούσαν και για το χάλι-εξάρτηση της οικονομίας μας!!
Η κεραμίδα, λόγω της "αποκάλυψης", έπεσε στο κεφάλι του ελληνικού λαού και όχι στο κεφάλι του Σημίτη,του Καραμανλή,του Παπανδρέου, των υπουργών τους και των φίλων τους στην Ευρ.Ενωση και το ΔΝΤ!!

Κι όμως.
Ενώ γνώριζαν τα πάντα και η κατάσταση ήταν εξόχως σοβαρή...η χώρα  δεν οδηγήθηκε σε κάποιο Μνημόνιο!! ( οι επιτηρήσεις ήταν το μέσο συνέχισης των ίδιων πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της χώρας και της συνέχισης ...αρμέγματος της ελληνικής αγελάδας, από το εξωτερικό).
Το Μνημόνιο δεν αποτελεί αναγκαίο κακό. Δεν είναι το τούνελ,που θα μας οδηγήσει σε...σοσιαλιστικό ξέφωτο!!
Αν ήταν αναγκαίο, θα μας είχε επιβληθεί νωρίτερα!!
by Dimitris Z