Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

"Uhuru"="Ελευθερία"

Φοβάμαι πως ο καθένας μας ενίοτε εθελοτυφλεί..Πιστεύει πως είναι ελεύθερος.. Ο φόβος σκεπάζει τα πάντα.. Δεν αφήνει καμια διέξοδο.. Ισοπεδώνει τις ηθικές αξιες,την ιδιαιτερότητα των αισθημάτων .Ομαδοποίησε τα αισθήματα και έγραψε την ιστορία του συνόλου.. Ενώ όλοι νιώθουμε το ίδιο άσχημα απέναντι στο κακό , αδυνατούμε να το αντιμετωπίσουμε ομαδικά. Η μοναξιά και η απόγνωση είναι τα πιο έντονα στοιχεια της τραγικότητας των ανθρώπων.. Πιστεύω πως έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να διαλέξουμε.."

"...Αναρωτιέμαι γιατί οτιδήποτε άγνωστο πρέπει να είναι ένα κακό και όχι μια πρόκληση . Άγνωστο ο εαυτός μου,οι άνθρωποι γύρω μου , άγνωστο το μέλλον.. Το πραγματικό κακό είναι το άγνωστο που δεν προσπαθώ να ανακαλύψω..Γιατί επαναπαύομαι.. Γιατί φοβάμαι..."

"...Στο άκουσμα της λέξης άγνωστο, ο άνθρωπος απειλείται.. Νιώθει ανυπεράσπιστος, προσπαθεί να βρει σανίδα σωτηρίας.. Το άγνωστο θα είναι πάντα άγνωστο,αυτό δεν αλλάζει.. Το υπέρτατο άγνωστο στη ζωή μου είναι ο θάνατος.. Κάθε φορα που το σκέφτομαι τρομοκρατούμαι.. Αισθάνομαι αβοήθητη.. Περιμένω κάποιον να μου δώσει τη λύτρωση μου.. Τη σωτηρια μου.."

Αποσπάσματα από θεατρική παράσταση "Uhuru" ("ελευθερία")