Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εκλογές Νοέμβρη: Μνημόνιο ή Χρεωκοπία....

Στις δύο πρώτες Κυριακές του Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με τον νέο χάρτη.
Νέοι, μεγάλοι και πολύ μεγάλοι -Καλλικρατικοί- Δήμοι.
Κατάργηση Νομαρχιών.
Δέκα τρεις (13) διοικητικές Περιφέρειες με έναν (1) Αντιπεριφερειάρχη για κάθε Νομό.
Νέες έδρες Δήμων. Μετατάξεις-μεταφορές υπαλλήλων.
Προσδοκώμενα "έσοδα" 500 εκατ. ανά έτος.
Θα είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, με πρωθυπουργό τον Γιωργάκη, και συγκυβερνήτη τους ξένους τοκογλύφους σωτήρες.

- Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει,εξ ορισμού, και πολιτικά χαρακτηριστικά.
Η σκληρή σημερινή πραγματικότητα μας βεβαιώνει, ότι η σύγκρουση μέχρι τον Νοέμβρη θάναι μετωπική. Ο χαρακτήρας της, έντονα και αναπόφευκτα αντι-μνημονιακός.
Τα κόμματα θα επιχειρήσουν να κερδίσουν. Ιδιαίτερα η Ν.Δ.
Το ΠΑΣΟΚ να μην χάσει.
Γι αυτό και η στρατηγική της "μή ήττας".
Οι συνεχείς πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού.
Η εντονα, προσωπική - πολιτική "ανάμιξή του,πέραν της συνηθισμένης.
Ομως. Οι αντιφάσεις και η δυστοκία στην εξεύρεση υπηψηφίων,οδηγεί σε προβληματισμούς και μειωμένες προσδοκίες.

- "Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας", τόνισε χτες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός, συμπεριλαμβάνοντας και τον Καλλικράτη.
Θεωρεί την θέση του Περιφερειάρχη ισότιμη, αν όχι και σημαντικώτερη από μια υπουργική θέση. Εδώ ακριβώς προκύπτει η πρώτη σοβαρή αντίφαση:
Η σημαντικότητα της θέσης του Περιφερειάρχη, η ουσιαστική συμμετοχή του στην τοπική ανάπτυξη,άρα και όλης της χώρας, θα έπρεπε να οδηγεί σε υπερ-προσφορά υποψηφίων και όχι στο αντίθετο. Εάν τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν "αντιλήφτηκαν" την ιστορική και αποφασιστική σημασία που έχει ο Καλλικράτης στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας και των πολιτών, αρνούμενοι να είναι υποψήφιοι, πώς και γιατί να την αντιληφτεί ο Λαός;;!!
Η πρωθυπουργική "προειδοποίηση" για "επιστράτευση στελεχών" δημιουργεί ερωτηματικά και αναδεικνύει την δεύτερη σοβαρή αντίφαση:
Με επιστρατευμένους, μ π ο ρ ε ί ς να υλοποιήσεις και να προωθήσεις θεσμούς στρατηγικής σημασίας;; ή τους αυτο-υπονομεύεις;;
Η τρίτη αντίφαση: Ποιοί είναι οι λόγοι που επικαλούνται οι αρνούμενοι την υποφιότητα;; Ο πρωτόγνωρος-άγνωστος θεσμός;; Η έλλειψη οικονομικών μέσων, που θα περιορίσει τις όποιες πιθανότητες "επιτυχίας" υπάρχουν;;
Ο αυξημένος κίνδυνος αποτυχίας;; Θεωρούν την παραίτηση από υπουργικό και βουλευτικό αξίωμα ή την απομάκρυνση από την κεντρική πολιτική σκηνή, προθάλαμο πολιτικού θανάτου;; Διαπιστώνουν αδυναμίες του Καλλικράτη;;
Εχουν αμφιβολίες για την επιτυχή του πορεία, και μάλιστα σε συνθήκες βίαιης δημοσιονομικής "προσαρμογής", που οι ίδιοι δημιούργησαν;;
Είναι φανερό πως, ουσιαστικές απαντήσεις δεν θα υπάρξουν.
Σύντομα θα ανακοινωθεί η πλήρης λίστα των κυβερνητικών υποψηφίων. Πιθανόν να υπάρξουν εκπλήξεις. (με την ευκαιρία να σημειώσω πως, έκπληξη δεν θα είναι η συμμετοχή Λαλιώτη σε κυβερνητική θέση,όπως επιμελώς και αδίκως διαδίδουν τα παπαγαλάκια, αλλά η υποψηφιότητά του σε θέση Περιφερειάρχη!!).

- Τα σχέδια συντάσσονται. Τα διλλήμματα τίθενται,ήδη.
Οι πρασινοχαρούμενοι δημοσιογράφοι θεωρούν επιτυχία να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις οκτώ Περιφέρειες.
Ομως.
Πέρα από στόχους και διλλήμματα. Πέρα από επιστρατεύσεις στελεχών.
Πέρα από υποστηρίξεις ΜΜΕ. Από λάσπη και χρήση αθέμιτων μέσων......υπάρχει ένα διακύβευμα: Η πιθανή εκλογική "ήττα" του Γιωργάκη , των ανθρώπων του και των πολιτικών τους, θα δημιουργήσει, μείζονος σημασίας προβλήματα, στο εξωτερικό και εσωτερικό...
α) στο εξωτερικό, εταίροι, συνεταίροι, τρόϊκα κλπ, θα θέσουν εν αμφιβόλω  την ικανότητα Γιωργάκη και φίλιων μηχανισμών (κοιν.εταίροι, συνδικάτα), να ε λ έ γ χ ο υ ν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, όπως,απρόσμενα γι αυτούς,  συμβαίνει μέχρι τώρα!! (κάτι που το έχουν ομολογήσει ήδη).
β) στο εσωτερικό, θα τεθεί,άμεσα και έμπρακτα, υπό αμφισβήτιση το όλο εγχείρημα "σωτηρίας".
Ενα,πιθανά, αρνητικό αποτέλεσμα θα πυροδοτήσει αλλεπάλληλες και διαρκείς αντιδράσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η ενδεχόμενη "μεταφορά" ενός τέτοιου πολιτικού και κοινωνικού φαινομένου στην Ευρώπη,θάναι επιθανάτια πλάκα στις πολιτικές "ήρεμου" εξαναγκασμού που επιβάλλονται πανταχού.

- Οι εκλογές, λοιπόν, του Νοέμβρη είναι υπόθεση του Πρωθυπουργού.
Προσωπική υπόθεση.
Πριν μερικούς μήνες μας έθεσε το δίλλημμα Μνημόνιο ή Χρεωκοπία.
Εχουμε δυο μήνες μπροστά μας. Να δώσουμε την απάντηση.
Σαν άτομα και σαν πολίτες.
Θα απαντήσει ο γονέας και το παιδί. Ο μισθωτός και ο συνταξιούχος.
Ο σημερινός και ο αυριανός άνεργος.
Θα απαντήσουν οι σταλμένοι στις τσέπες τοκογλύφων τραπεζιτών και "συμμάχων" ΜΙΣΘΟΙ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ μας.
Τα ισοπεδωμένα εργασιακά και αποθανόντα ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Το δίλλημμα είναι, ΠΡΑΓΜΑΤΙ , Μνημόνιο ή Χρεωκοπία.
1) Θα αποδεχτούμε την υπερσυντηρητική, έξαλλη, ν ε ο φ ι λ ε λ ε ύ θ ε ρ η εκδοχή της σωτηρίας (χωρίς εισαγωγικά) της Χώρας;;
2) Θα αποδεχτούμε, αδιαμαρτύρητα, τη νέα κατοχή;; Την επιβολή μέτρων  που διαλύουν τη Ζωή μας και το Μέλλον των παιδιών μας;;
Τον έλεγχο της καθημερινότητάς μας από αρχιτέκτονες καταστροφών;;
3) Θα προσυπογράψουμε την πολιτική και κοινωνική μας χρεωκοπία;;

- Η απάντηση στο δίλλημμα θα δοθεί από τον καθένα χωριστά.

Είναι ατομικό ζήτημα. Ζήτημα συνείδησης.

ΣΕ ΒΛΕΠΩ..

Το πρωί στο μετρό με καλώδια στ’αυτιά και αδιάφορο , το βλέμμα καρφωμένο στον απέναντι. Δεν σε βλέπει δεν τον βλέπεις.
Στη δουλειά καλωδιομένο μπροστά σε μια οθόνη με βλέμμα τυποποιημένο, ενταγμένο στη λογική της μαζικοποιημένης προσφοράς.
Στο σπίτι πάλι μπροστά σε μια οποιαδήποτε οθόνη με βλέμμα υπνωτισμένο από ανούσιες και βλαβερές πολυλογίες.
Στη καφετέρια παίζοντας μ’ενα κινητό αδιάφορο επίσης για τη παρέα που είναι γύρω σου.
Στο μπαράκι το βράδυ πάλι με ένα κινητό μπροστά να χαζεύεις εικόνες και βιντεάκια συνεχίζεις να είσαι αδιάφορος στη παρέα που φλυαρεί δίπλα σου.
Τη Κυριακή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να τρως και να κοιτάς πάλι αφηρημένα τη μεσημεριανή εκπομπή στη τηλεόραση αποφεύγοντας επιμελώς τα σχόλια του πατέρα σου.
Στο κρεββάτι να χαζεύεις ένα ταβάνι αδιαφορόντας ποιό όνειρο θα γεμίσει το χώρο σου.

Πρόσεξε γιατί κι αυτοί σε βλέπουν κάθε στιγμή.
Τρίβουν τα χέρια τους.

Βγάζουν ακόμα πιο φοβερά μηχανηματάκια ν’ακούς τη μουσικούλα σου να μην παίρνεις χαμπάρι τους ψιθύρους γύρω σου.

Στη δουλειά θα σε πείσουν ότι όσο πιο μάνατζερ γίνεις τόσο πιο ταπεινό και ανάξιο λόγου είναι να ασχολείσαι με τους εργασιακούς νόμους.
Στο σπίτι θα ρίξουν κι άλλες τηλεοράσεις ανάμεσα σε σένα και τους δικούς σου σχεδόν θα πιάνουν όλους τους τοίχους για να μάθεις να αναγνωρίζεις τον ευατό σου σου μόνο μέσα από ένα παράθυρο.
Στις συναναστροφές σου θα αποφασίσεις να απευθύνεσαι μόνο με sms ακόμα και σ’αυτόν που κάθεται δίπλα σου γιατί θα βαριέσαι να μιλήσεις.
Τον έρωτα θα συνηθίσεις να τον βιώνεις σαν μια μηχανική συγκεκριμένη κίνηση κι όχι απαραιτήτως αναγκαία, ίσως μάλιστα κατά βάθος ανούσια.

Θα σου παίρνουν την ενεργεια που δικαιούσαι και θα στην ξαναπουλάνε με τόκ.
Κι αυτοί που σου φωνάζουν γι αυτούς είναι παντελώς αδιάφορο.
Τους βλέπουν και τους μετατρέπουν στα μάτια σου σε εύθυμα γραφικά στοιχεία με τάσεις σχιζοειδούς προσωπικότητας.
Τι ονειρεύεσαι όταν έχεις ξεφύγει απ’όλους και φτιάχνεις το απόρθητο κάστρο που θα κρυβεσαι για τα επόμενα χρόνια που σου απομένουν?
Δεν είναι μάτριξ όλα αυτά δεν είναι δρακονιανοί που έχουν μυστικά κατακτήσει το πλανήτη χωρίς να πάρουμε χαμπάρι.
Ανθρωποι είναι κοινότυποι, κοιλιόδουλοι, ατομιστές, κλασσικοί αδιάφοροι προς τον πλησίον, άπληστοι, αχόρταγοι που ζουν και υπάρχουν και μεγαλώνουν μέσα από τη δική σου μιζέρια.
Δεν είναι νέα σενάρια συνομοσιολογικού τύπου όπου θα είμαστε οι γοητευτικά ονειροπαρμένοι πράκτορες που θα τα νικάμε όλα παίρνοντας ένα χάπι και μ’ενα σουπερ διαστημόπλοιο θα νικήσουμε τα άλιεν και θα σηκώσουμε ψηλά τα αυτοσχέδια όπλα μας ντυμένοι με στολές mad max δίπλα στις απίστευτες μηχανές μας ακούγοντας μεταλάδικα που μας ανάβουν τα αίματα.
Δεν είσαι ήρωας του γουορκραφτ που θα κερδίσεις τη ζωή πολεμόντας δαίμονες σ’ενα κουτί εικονικής πραγματικότητας που μπαίνει στο πετσί σου ρυτιδιάζοντάς το.
Δεν είσαι ο χακεράς που θα σπάσει το σύστημα υπολογιστών «μέδουσα» στο sword fish με το τραβόλτα να σου προσφέρει εκατομμύρια για ανταλλαγμα μια φεράρι και 25 γλάστρες να σου χαιδεύουν τα.... αυτιά.
Δεν είσαι το κοράκι που θα βγει από το τάφο και με ένα γαμάτο ντύσιμο θα δέχεσαι τις σφαίρες στο θεικό κορμί σου και θα γελάς σαρδόνια.
Δεν είσαι ο άρχοντας των δαχτυλιδιών που θα σε πάρουν οι αετοί του γκάνταλφ στην αγκαλιά τους μόλις θα έχεις σώσει το πλανήτη πετώντας το δαχτυλίδι στο βουνό του χαμού.
Δεν είσαι ο μπλειντ ακόμα κι αν γεμίσεις το σώμα σου τατουάζ πανομοιότυπα δεν είσαι ο μπλειντ ούτε ο μεταλαγμένος xman που θα νικήσεις τους magnito που μπαίνουν στο δρόμο σου.

Αυτά είναι το χόλυγουντ

Είσαι ο X εκ του "χαμένος", φοβισμένος, βυθισμένος στην μιζέρια που σου ετοίμασαν επιμελώς οι γαμπροί της δυστυχίας σου. Κάποια στιγμή θα ξυπνήσεις όχι στον Αρη αλλά στον ίδιο δρομάκο που ζεις τα τελευταία 20 χρόνια και ο αγωγός από τα βρωμόνερα ακόμα δεν θα έχει κλείσει και θα πλημυρίζει ακόμα το υπόγειο σου με τη πρώτη βροχούλα...

Εδώ είναι Ελλάδα.....
Το θυμάσαι καθόλου αυτό? Θυμάσαι από τι έχουμε κατορθώσει να επιβιώσουμε μέσα στους αιώνες? Θυμάσαι πόσες φορές στοιχημάτισαν ότι θα μας εξαφανίσουν από το χάρτη κι είμαστε ακόμα εδώ?
Θυμάσαι πόσοι σπάσαν τη μούρη τους επάνω μας? Θυμάσαι ότι όσες φορές τη σπάσαμε τη μουρη εμείς ήταν μεταξύ μας?

Αν τίποτα άλλο δεν νοιώθεις ικανός να κάνεις και χάνεσαι.
Κράτα μια μνήμη ελάχιστη του τι θα μπορούσες να γίνεις.
Κράτα την γιατί θα χρειαστεί σύντομα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε:

Ο πρωθυπουργός μίλησε : Θα προχωρήσει στην ευθανασία μας, αφού εμείς δεν τολμάμε να αυτοκτονήσουμε για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους!

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε. Μαζί της ολοκληρώσαμε και όλοι εμείς, αφού νιώσαμε το νεωτερισμό του ύφους της πολιτικής του Γιώργου. Νιώθοντας κάτι σαν πολεμιστές που πάμε στη μάχη -της επιβίωσής μας- κληθήκαμε από τον πρωθυπουργεύοντα Γιώργο Παπανδρέου να παλέψουμε για να αλλάξουν όλα, γενικά και αόριστα... Έτσι απλά...

Με αριθμούς που εμφάνισε αλλά πουθενά δεν επισημοποιούνται (η Eurostat ακόμη περιμένει το δελτίο ενημέρωσης και μάλλον θα το περιμένει για πολύ), πρέπει να πιστέψουμε πως για όλα όσα συμβαίνουν δεν φταίει η τρόικα, δεν φταίει το ΔΝΤ, ούτε οι πολιτικοί του παρελθόντος (πλην της κυβέρνησης του Καραμανλή) αλλά εμείς!!! Ναι, εμείς...

Εμείς φταίμε για την γραφειοκρατία, εμείς φταίμε για τον συνεχή δανεισμό, εμείς φταίμε για τις χορηγείες, εμείς φταίμε για την Siemens, εμείς φταίμε επειδή τα Spreads εκτινάχθηκαν στα ύψη, εμείς φταίμε που η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα της χώρας είναι κατώτερη της Μποτσουάνας και πρέπει να αγωνιστούμε για να γίνουμε περισσότερο φερέγγυοι από το Αφγανιστάν!!!

Τολμάτε μήπως να αμφισβητήσετε τον πρωθυπουργό που για το καλό μας υπέγραψε το μνημόνιο; Που για το καλό μας έχει παραχωρήσει το μισό Αιγαίο (και λίαν συντόμως θα μάθουμε και για την πλήρη αποστρατικοποίησή του;) και που "δραπέτευσε" από το υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντάς το στα ικανά χέρια του "χαχανούλη";

Τολμάτε να αμφισβητήσετε πως θα χτυπηθεί το δημόσιο, θα ισοπεδωθούν οι εφοριακοί που λαδώνονταν επειδή εμείς τους κάναμε να λαδώνονται; Ο Γιώργος σβήνει τα χρέη με διακανονισμό... και μας καλεί όλους να πάμε να δηλώσουμε αυτά που χρωστάμε, για να βγει η χώρα μπροστά! Ναι, γίνεται!!! Αλλά, την ίδια στιγμή, με νόμο του κράτους οι πολιτικοί (από κοινοτάρχη έως πρόεδρο της Δημοκρατίας) δεν ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!!! Εμείς φταίμε και γι αυτό. Δεν το ξέρατε;

Μήπως θέλετε να αμφισβητήσετε πως η γραφειοκρατία οφειλόταν -και συνεχίζει να οφείλεται- σε όλους εμάς που τελείως αδικαιολόγητα τολμούσαμε να ζητάμε σωρούς εγγράφων από τους δύσμοιρους υπαλλήλους; Θα παταχθεί λοιπόν η γραφειοκρατία και τα φακελάκια που εμείς, οι πολίτες, θεσπίσαμε. Ναι, γίνεται!

Θα φορτωθούμε με Κάρτες του Πολίτη, επειδή κυκλοφορούν πολλές ταυτότητες; Οχι! Επειδή αλλάζουμε ύψος, χρώμα ματιών, μαλλιών, κιλά και άλλα σημαντικά στοιχεία μας (εμείς το κάνουμε αυτό) θα μας δώσει την Κάρτα του Πολίτη, με βιομετρικά χαρακτηριστικά (και ολόκληρο τον φάκελό μας ενσωματωμένο) για να μπορούν οι υπηρεσίες να βγάζουν άκρη για το ποιοί είμαστε (και όχι να εμφανιζόμαστε να ζητάμε διάφορα ενώ έχουμε πεθάνει, επειδή μας έχουν γράψει ως νεκρούς!!!).

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την απόφαση να μας αλλάξει. Και θα το κάνει. Θα Διεθνοποιήσει την Παιδεία μας (π.χ. θα διδασκόμαστε τουρκικά, σε ένδειξη καλής φιλίας και λόγω διεθνοποίησης, σε περίπτωση που γίνουν κάποιες μικρούλες αλλαγές σε χάρτες...). Θα εξάγει φοιτητές και επιστήμονες σε άλλες χώρες (γιατί γινόταν διαφορετικά μέχρι τώρα;), ενώ θα αλλάξει και τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια (αδιευκρίνηστο, αλλά γιατί μου πάει το κακό μου το μυαλό στην εισαγωγή λαθρομεταναστών χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ;). Εμείς φταίμε για την αισχρή Παιδεία, εμείς φταίμε για την διατήρηση της παραπαιδείας και ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να τα αλλάξει αυτά τα κακώς κείμενά μας...

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει πράσινη ανάπτυξη. Θα αναπτύξει τον τουρισμό που εμείς καταστρέψαμε. Θα μας κάνει όλους παράγοντές του τουρισμού ή σερβιτόρους, αλλά θα το αλλάξει κι αυτό. Θα παρέμβει στην γεωργία (με πιό ακριβά λιπάσματα, με πιό ακριβό ηλεκτρικό, με πιό ακριβά καύσιμα ή μήπως με μεταλλαγμένα υβρίδια από τις ΗΠΑ;), επειδή εμείς την καταστρέψαμε...!

Θα αλλάξει τη Ναυτιλία... (πως, πότε και γιατί; μην ρωτάτε πολλά, έτσι κι αλλιώς έχει εντρυφήσει στο αντικείμενο με το κανό του) που εμείς καταστρέψαμε, επειδή διαμαρτυρόμασταν για τα ακριβά ναύλα. Και θύμωσαν οι εφοπλιστές και έφυγαν για να πάνε κάπου που θα τους φορολογούν. Όχι που θα καθόταν σε ένα κράτος που τους αφήνει... αφορολόγητους και νιώθουν... μειονεκτικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει από τον Παπακωνσταντίνου "να κάνει κάτι για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους", που εμείς έχουμε κάνει σκουπίδια και δεν τους αφήνουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς. Είμαστε τόσο αισχροί, που ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει για να τους γλιτώσει από τα χέρια μας. Για να μπορέσουν να ζήσουν μέχρι να πεθάνουν... να έχουν να φάνε κάτι, να μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο (εμείς δεν θα μπορούμε, επειδή καταστρέψαμε και την Υγεία). Τι θα κάνει ο Παπακωνσταντίνου; Δική του υπόθεση κι εμάς δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι δουλειές του υπουργού.

Παρεπιμπτόντως, ο πρωθυπουργός θα αλλάξει και την Υγεία. Με τι λεφτά; Εμείς θα πληρώσουμε, επειδή εμείς την καταστρέψαμε την Υγεία. Τολμάμε να ζητάμε φάρμακα όταν πηγαίνουμε στο νοσοκομείο!!! Τολμάμε να παίζουμε με τα τιμολόγια, επειδή το κράτος-κυβέρνηση δεν μπορούσε μέχρι τώρα να παρέμβει (ακόμη πάντως δεν υπάρχει μηχανογραφικό σύστημα στην Υγεία...).

Ο πρωθυπουργός ανοίγει θέσεις εργασίας... Πώς; Πού; Και τις σας νοιάζει; Αφού εσείς απολυθήκατε ή θα έχετε απολυθεί, επειδή με την εργασία σας και τον ιδρώτα σας καταστρέψατε την οικονομία... Τολμάτε και να ρωτάτε; Δεν ντρέπεστε; Λίγη τσίπα δεν σας έμεινε; Ο άνθρωπος παλεύει να κάνει κάτι κι εσείς θέλετε να τον ανακρίνετε κιόλας;

Ο Γιώργος παρεμβαίνει με τόλμη... Ναι, γίνεται! Ο πρωθυπουργός ανέλαβε να κάνει όσα εμείς δεν τολμήσαμε για εμάς. Θα προχωρήσει στην ευθανασία μας, αφού εμείς δεν τολμάμε να αυτοκτονήσουμε για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους. Άλλωστε, αφού δεν λέμε στον πρωθυπουργό που είναι τα λεφτά, ας βολευτούμε με το νέο σύνθημά του:

"Ναι, γίνεται!"

Ναι, λοιπόν, γίνεται! Αφού το λέει ο Γιώργος, γίνεται. Όποιος διαφωνεί, μπορεί να σιωπήσει ή να αποχωρήσει από τη χώρα...

Αυτά και άλλα περισπούδαστα και ακατανόητα για τους μικρούς ενοχικούς μας εγκεφάλους, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΔΕΘ. Ήταν ο Γιώργος και (μόλις) άρχισε... Ναι, μόλις άρχισε! Εσείς;

Υ.Γ.: Όποιος ξέρει που είναι τα λεφτά, ας του το πει επιτέλους, να τα πάρει να γλιτώσουμε... Καλά δεν τα λέω Γιώργο; Α, τώρα που το θυμήθηκα. Εκείνο το αεροπορικό εισιτήριο για περίπτωση ανάγκης, το έβγαλες; Βιάσου... οι θέσεις κλείνουν και δεν βλέπω να πετάνε ελικόπτερα, λόγω κακής συντήρησης...

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ..

Ο ξεσηκωμός του 1821 με τις όποιες αδυναμίες και λάθη του μας κατέστησε κράτος ανεξάρτητο όσο ήταν δυνατόν.
Οι πρωταγωνιστές του ξεσηκωμού ( για εμάς εθνικοί ήρωες ) χαρακτηρίστηκαν τότε από του ισχυρούς τρομοκράτες.
Δεν ξέρω σήμερα τι πιστεύουν οι σημερινοί ισχυροί και ταυτόχρονα δεν με νοιάζει.
Τα τελευταία πάντως χρόνια παρατηρούμε ιδίως από τις ΗΠΑ όταν κάποιος εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα να ονομάζεται απελευθερωτής, αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ειρηνοποιός κτλ.
Πρώτο παράδειγμα ο περιβόητος Μπιν Λάντεν όταν πολεμούσε τους σοβιετικούς μαζί με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ήταν το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ και τον ενίσχυαν με κάθε τρόπο.
Δεύτερο παράδειγμα ο Σαντάμ Χουσείν και το κόμμα μπάαθ που όταν πολεμούσε ενάντια στο Ιράν τον ενίσχυαν και τον υπεστήριζαν.
Τρίτο παράδειγμα ο ουτσεκά ήταν για τους Αμερικανούς απελευθερωτικός στρατός όταν έκαναν την επέμβαση στην Σερβία.
Σήμερα ο Μπιν Λάντεν είναι τρομοκράτης και τον κυνηγούν για να τον συλλάβουν και να τον δικάσουν αφού τον θεωρούν ηγέτη της Αλκάιντα και των σκληροπυρηνικών Μουσουλμάνων φονταμενταλιστών.
Ο Σαντάμ Χουσείν εκτελέστηκε από το σημερινό περίεργο καθεστώς του Ιράκ αφού πριν οι Αμερικανοί είχαν επέμβει στρατιωτικά στο Ιράκ χαρακτηρίζοντάς τον τρομοκράτη και διεθνή εγκληματία.
Όσον αφορά τον ουτσεκά είναι πολύ επιφυλακτικοί και ίσως αύριο τον χαρακτηρίσουν τρομοκρατική και παραστρατιωτική οργάνωση.
Ας μη τα βάζουμε όμως με τους ξένους ας δούμε και εμείς πως αλλάζουμε τους χαρακτηρισμούς.
Τσαουσέσκου, μεγάλος καλός και πετυχημένος πολιτικός κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τη συνέχεια την ξέρετε, εκτελέστηκε από τους στασιαστές μόλις κατέλαβαν την εξουσία σαν στυγνός δικτάτορας.
Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς οι αγαπημένοι του κ. Μητσοτάκη τότε πρωθυπουργού.
Και οι δύο στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι αριστεροί που αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό για 40 περίπου χρόνια ήταν μιάσματα και σήμερα παίρνουν μέχρι και σύνταξη σαν αντιστασιακοί.
Οι Έλληνες που πολέμησαν στην Κύπρο δεν τιμώνται από το επίσημο κράτος και τα όποια βοηθήματα παίρνουν τα παίρνουν σαν πολεμιστές του 40.
«Και πάει λέγοντας»....

ΤΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΤΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ"

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές πολλοί υποψήφιοι αν και είναι γνωστή η κομματική τους τοποθέτηση παριστάνουν τους ανεξάρτητους φοβούμενοι το «μαύρισμά» τους από του δημότες.

Το πολύ άσχημο κλίμα και η αναξιοπιστία των κομμάτων επιδείνωσαν την κατάσταση σε σημείο που το χρίσμα απ’ τα κόμματα να μην είναι ευπρόσδεκτο απ’ τους υποψηφίους.

Το φαινόμενο των δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων είναι παλιό αλλά τώρα έχει παραγίνει.

Απ’ την άλλη τα κόμματα προ της εκλογικής συντριβής των εκλεκτών τους αν εξαιρέσουμε τους μεγάλους δήμους στους υπόλοιπους δεν είναι διατεθειμένα να μείνουν χωρίς να έχουν δικούς τους στις δημοτικές αρχές και διαμοιράζουν τα στελέχη τους στους συνδυασμούς που έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν τους δήμους.

Ακόμη και σκληροπυρηνικοί των κομμάτων προτιμούν τη σιγουριά του πιθανότερου νικητή έστω και αν προέρχεται από αντίπαλο πολιτικό χώρο.

Η λογική της «καρέκλας» βολεύει και τα κόμματα αλλά και τους υποψήφιους.

Το τι θα δούμε όταν ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια δεν λέγεται.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο ενοποιημένος δήμος Νίκαιας-Ρέντη.

Εδώ αντιμάχονται με πιθανότητες να κερδίσουν τον δήμο τρεις αριστεροί υποψήφιοι εκ των οποίων οι δύο πλαισιώνονται και από κομματικά στελέχη της ΝΔ η οποία παρουσιάζει σημεία διάλυσης.

Ο κομματικός της υποψήφιος δυσκολεύεται να σχηματίσει συνδυασμό και πιθανόν να κάνει «ηρωική» έξοδο.

Η φημολογούμενη ανανέωση για τους περισσότερους δήμους είναι όνειρο «απατηλό».

Τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Οι νέοι άνθρωποι καθώς και τα πετυχημένα επαγγελματικά πρόσωπα δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές με συνέπεια τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που έχουν κουράσει με την παρουσία τους να διεκδικούν τις θέσεις στις δημοτικές αρχές.

Τα κόμματα θα επιδιώξουν να πολώσουν το κλίμα για να «αναγκάσουν» τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη και να στηρίξουν τα πολυκομματικά ψηφοδέλτια πολλοί όμως πιστεύουν ότι νικητής στις δημοτικές εκλογές θα είναι η αποχή.

Ήδη παρουσιάζεται η εκλογική αναμέτρηση σαν ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και την νεοφιλελεύθερη πολιτική του.

Η ΝΔ προ της εκλογικής της ήττας δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους ενώ τα κόμματα της αριστεράς ιδιαίτερα το ΚΚΕ θα επιδιώξει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του σε μια επίδειξη ισχύος.

Το ΛΑΟΣ ξεκίνησε να δικαιολογεί την πτώση του κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν δέχεται τη συνεργασία για κοινούς υποψηφίους.

Οι στημένες δημοσκοπήσεις θα δώσουν ποσοστά αποδοχής των κομμάτων τέτοια που πιθανό να απολογούνται την επόμενη των εκλογών όπως στις περασμένες εθνικές εκλογές.

Η αξιοπιστία των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων βρίσκεται στο ναδίρ. Ο επηρεασμός του εκλογικού σώματος από δημοσκόπους και ΜΜΕ θα αποδειχτεί μηδαμινός.

Τα ιστολόγια έχοντας απ’ ευθείας σύνδεση με τους ψηφοφόρους και θα επηρεάσουν και θα δώσουν ακριβέστερες προβλέψεις για τα αποτελέσματα.

Ίδωμεν.