Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Σύσκεψη κορυφαίων στο Μαξίμου

Ψάχνει λύσεις ο Γιώργος, όλα ανοικτά!
Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανταρσία των βουλευτών του κόμματος στον ΚΤΕ Οικονομίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί πλέον εν αμφιβόλω η ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων που προωθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μεταξύ των οποίων και ...
οι ρυθμίσεις για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Ενόψει της παρουσίασης του νομοσχεδίου την προσεχή Παρασκευή, ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από την Πολωνία – μία μέρα νωρίτερα, κατά κάποια πληροφόρηση – συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να επέστρεψε επίσης νωρίτερα από την Βουδαπέστη, όπου έλαβαν χώρα οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα – αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη – επαφές με βουλευτές όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιώργος Φλωρίδης κ.α. οι οποίοι εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις προχτές στη διάρκεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου για τον τζόγο.

Οι επαφές προφανώς έχουν διερευνητικό αλλά και ...κατευναστικό χαρακτήρα, αφού άπαντες στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η μη ψήφιση νομοθετημάτων που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα είναι προφανές ότι θα τίναζε στον αέρα την πορεία δανειοδότησης της χώρας.

Πολιτικοί παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν σκέψεις και σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου αφήνουν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο στο πολιτικό σκηνικό! Από αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο, μέχρι ευρύ ανασχηματισμό και εκλογές....

Την ίδια ώρα, και με δεδομένο ότι ο προβληματισμός έχει ενταθεί από τον πλήρη εκτροχιασμό της οικονομικής πολιτικής από τους στόχους, έρχονται στο προσκήνιο σενάρια για διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους της χώρας.

Κατά τις τελευταίες ώρες σε πολιτικούς κύκλους ακούγεται η ύπαρξη σχεδίου "ήπιας διευθέτησης" χωρίς κούρεμα του χρέους το οποίο εκτιμάται ότι, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τρόικα.
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις των επομένων ημερών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο ενδέχεται να είναι ραγδαίες...