Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η άνοδος των μυρίων στη Θεσσαλονίκη

Ίδρωσαν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ να βρουν χώρο για το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη. Είναι που η κυβέρνηση έγινε… μικρή και ευέλικτη.
48 υπουργοί και υφυπουργοί, συν 96 αστυνομικοί φύλακες, συν καμιά πενηνταριά σύζυγοι και τέκνα, συν τους οδηγούς, γέμισε η Θεσσαλονίκη… λαθρομετανάστες.
Βέβαια αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την πόλη. Εξ ου και η έκφραση… “μας πήρε το σχέδιο”.
Για να είμαι ειλικρινής, το σχέδιο αυτό είναι ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς ισχύει πλέον και για τη χώρα αυτό που ισχύει για τους περισσότερους πολίτες της: Ιδέες έχουμε, λεφτά δεν έχουμε.
Αν ο Ρέππας ήρθε στη Θεσσαλονίκη με το Ι.Χ. του και τη σύζυγο, είναι πιθανό να διαμείφθηκε ο κάτωθι διάλογος:
- Δημήτρη, κάθε 20 χιλιόμετρα έχει διόδια. Θα τα αφήσεις όλα;
- Σκάσε και πλήρωνε.
Υπάρχουν και χειρότερα. Όταν το άλλο Σαββατοκύριακο θα έρθει ο Αντώναρος, θα κάνει φασαρία στους υπαλλήλους: Εγώ είμαι βουλευτής και δεν πληρώνω!
4.500 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη για τις διαδηλώσεις. Οι ξένοι τουρίστες θα νομίζουν ότι είναι οι αμερικανοί στρατιώτες που έφυγαν από το Ιράκ με στολή εξόδου.
Συνήθως οι κυβερνήσεις έρχονται στην “ερωτική” πόλη μας με άγριες σεξουαλικές διαθέσεις για τους εντόπιους. Αυτή τη φορά τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
Μετά την τελευταία αλλαγή στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης θα αναρωτιέται ο κόσμος στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής: Ποιος είναι αυτός ο χοντρός δίπλα στον Ραγκούση;
Πώς το είχε πει ο Πάγκαλος; Κανείς δεν μπορεί να μου βάλει καπέλο; Θόδωρε… με γεια το κράνος.
Δεν καταλαβαίνω το δίλημμα “αύξηση ΦΠΑ ή αύξηση στα καύσιμα”. Ο μπαμπάς του έλεγε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ας βρει ο Γιώργος μια τρίτη ή έστω μια τέταρτη λύση από πιο γεμάτες τσέπες.
Δεν είναι ακριβές ότι δεν θα υπάρχουν αύριο φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Όλο και κάποιος υπουργός θα είναι βάζελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου