Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα. Μία Κολομβία χωρίς… ναρκωτικά....

Oυραγός στην ΕΕ η Ελλάδα σε σχέση με το δείκτη αντίληψης της διαφθοράς. Και δεν έχουμε αντίληψη της διαφθοράς διότι οι μίζες, τα φακελάκια και τα σκάνδαλα μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικά.
Είμαστε στην ίδια θέση με την Κολομβία. Και να σκεφτεί κανείς ότι εμείς δεν παράγουμε κοκαίνη. Είναι να απορείς πως καταφέραμε να τους φτάσουμε στη διαφθορά παράγοντας μόνο βαμβάκια και ζαρζαβατικά.
Εγώ προσωπικώς δεν εξέλαβα την διακαναλική ομιλία του πρωθυπουργού ως απειλή πρόωρων εκλγών. Για έναν απλό λόγο. Διότι και το πότε θα γίνουν εκλογές το αποφασίζει πλέον η τρόικα.
Αν αυτοί μας κόψουν τις επόμενες δόσεις των 110 δισ. τι εκλογές να κάνουμε. Δεν θα υπάρχει σάλιο ούτε για να παραγγείλουμε ψηφοδέλτια.
Όταν μετά τη διακαναλική είδα σε άλλο κανάλι τον Μητσοτάκη να στηρίζει Παπανδρέου, κατάλαβα γιατί ο πρωθυπουργός ήταν απελπισμένος. Διότι τον Σαμαρά μπορεί εύκολα να τον αντιμετωπίσει. Όχι όμως και τη μεταφυσική.
Λέγεται ότι μελετάται να δημιουργηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πέραν της θέσης του γραμματέα και μία θέση… εξορκιστή.
Αντιθέτως χθες η Ντόρα ήταν επικριτική προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Τελικά για να καταλάβει κανείς το σχέδιο αυτής της οικογένειας πρέπει να παρακολουθεί οπωσδήποτε το master chef.
Aυτός ο Τσίπρας πάλι, δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι δεν τον κάλεσαν στη διακαναλική. Ίσως, Αλέξη μου, να μην ήθελαν να καπελώσεις τις άλλες 172 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
“Υπάρχει και ο άλλος δρόμος, ο δρόμος της Ανάπτυξης”, λέει καθημερινά ο Σαμαράς. Ξεχνά ότι η χώρα μας κατάντησε σαν τους Έλληνες που λένε “επενδυτικές ιδέες έχουμε, λεφτά δεν έχουμε”.
Ίσως αν η προηγούμενη κυβέρνηση άφηνε έστω μερικά κέρματα στα ταμεία του κράτους, να ήταν σήμερα περισσότερο πιστευτό το δικό του “μίγμα οικονομικής πολιτικής”. Τώρα ακούγεται σαν κοκτέιλ και μάλιστα… μολότοφ.
by anagnostis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου