Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Ενοχικό Σύνδρομο (ή αλλιώς, Φωνάζουν οι Κλέφτες..)

Εδώ και μήνες, συστηματικά από τους εντολοδόχους που έχουν την βουλή με δόλο καταλάβει (η και καλά κυβέρνηση δηλαδή), και τους πληρωμένους τους ντελάληδες (μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και μεγαλο-δημοσιο-γράφους κτλ), υπάρχει σε εξέλιξη μια καλοστημένη επιχείρηση.

Εκείνη του «Ενοχικού Συνδρόμου», σαν το κατοχικό ένα πράγμα, μόνο που εκείνο ήταν αυθόρμητη αντίδραση ενός πεινασμένου, που όταν βρήκε φαγητό έπεσε με τα μούτρα, ενώ αυτό είναι η συντονισμένη προσπάθεια εξαθλίωσης ενός λαού..

Κι το ‘χουν καταφέρει σ’ ένα βαθμό, μια που το ακούει κανείς, από φίλους, γνωστούς, σε συζητήσεις που κάνει για το πώς θα αντιδράσουμε, πως θα ξεφύγουμε από τους μονόδρομους που οι «φωτισμένοι μας ηγέτες», μας έχουν βάλει.. Κι εκεί κάποιοι, που επηρεάστηκαν από όλους αυτούς, λένε..

«Μα φταίμε κι εμείς..».
Ναι μπορεί να φταίμε, αλλά..
Είναι σα να πούμε πως φταίει το ίδιο εκείνος που ξέχασε ένα παράθυρο ανοιχτό, με τον κλέφτη που μπήκε και του πήρε τα πάντα..
Σα να πούμε πως έφταιγε το ίδιο το κοριτσάκι που άργησε να γυρίσει στο σπίτι,
Με εκείνο το πράμα που τη βίασε και τη σκότωσε..

Αυτό έχουν βαλθεί να μας «πείσουν» πως «φταίμε όλοι» για το εδώ που φτάσαμε. Μια και είμαστε τάχατες τεμπέληδες, κηφήνες, δεν παράγουμε, ανεχόμασταν τα κάθε είδους λαμόγια και άλλα πολλά που μας σούρνουν..

Και ποιοι τα λένε..;
Οι Σοσια-ληστές, που ωρυόντουσαν πριν τις εκλογές, γιατί λέει δεν είχε ο λαός λεφτά, και ο μισθός των 700 ευρώ είναι της πείνας. Και πολύ σωστά τα λέγανε. Και τι έκαναν; Το μισθό να είναι ένα 500αρικο.. Ένα μωβ χαρτί, για ένα μήνα δουλειάς, οι «φιλολαϊκοί» «μας» ηγέτες..

Και ποιοι άλλοι..; Οι Μεγαλο-δημόσιο-γράφο-λόγοι, που σαν κλώνοι την κάθε οθόνη μαγαρίζουν (μια και είναι ίδιοι σχεδόν, λες και τους έχουν γενετικά τροποποιήσει.. Καθώς όλοι είναι σα να έχουν από καρμπόν βγαλμένα, γουρλωμένα μάτια, ξινή έκφραση, σουφρωμένα στόματα, τσιρίζουσα φωνή και μια μνησικακία για τον Πλησίον που την εκπέμπουν.. Μόνο σα μιλάνε για καταστροφές πάνε να πάρουν μια ανθρώπινη έκφραση.. Εκεί σαν να εκστασιάζονται ένα πράγμα..). Αυτοί λοιπόν που ωρυόταν, ότι ανέβηκε η τιμή του μαϊντανού, τριγυρνάνε τώρα στις λαϊκές, για να βρουν κανένα μικροπαραγωγό που δεν κόβει αποδείξεις για να τον ρουφιανέψουν.. Αυτοί που έχουν εισοδήματα από 100χιλιάρικα και πάνω, μας λένε ότι εμείς τα φάγαμε..
Κι ο ανεκδιήγητος.. Ναι αυτός ο Θόδωρος (το Θεόδωρος δεν του πάει, μια κι αν κάμνει ο Θεός τέτοια δώρα, την κάτσαμε τη βάρκα που λέμε.. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, έχει κάτσει από καιρό..).

Μαζί τα φάγαμε, είπε το πλάσμα..!
Και λέω εγώ ο αφελής..
Αν μαζί τα φάγαμε ρε Θόδωρε,
Γιατί εσύ δηλώνεις 63 σπίτια,
Κι εγώ ένα παλιό αυτοκίνητο στη δήλωσή μου..;
Άσε ξέρω..
Φαίνεται κι όλα..

Μια κι εσύ τρως πιο γρήγορα θα μου πεις..
Μονάχα πρόσεχε, γιατί μπορεί και να πλησιάζει..
Η ώρα που θα χρειαστεί να τρέξεις..

Ο άλλος κάνει και ποδήλατο και κανό τρομάρα του..
Όσο για μας..
Ας Θυμηθούμε επιτέλους εκείνο που ‘λέγαν οι παλιοί, για να μπορέσουμε και Πράξη να το κάνουμε..
Ότι «Ο κλέφτης και ο Ψεύτης, τον Πρώτο χρόνο χαίρονται»..
Και πέρασε τούτων η χρονιά,
Στη μαύρη την επέτειο,
Στις 4 του Οκτώβρη..
Τώρα, σειρά μας..
by Nefelovtis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου