Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

"Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΟΥΡΙΩΝ" ....

Την μοναξιά της εξουσίας νιώθει ο Γιωργάκης. Εμείς πάλι νιώθουμε την μοναξιά των αγγουριών.
Κατά 30% τουλάχιστον πιο φτωχοί θα γίνουμε. Για να αβγατίσουν τα κέρδη τους οι αγορές, οι τράπεζες και οι βιομηχανίες όπλων.
Τα λεφτά τα έφαγαν λίγοι. Και τον λογαριασμό το πληρώνουν πολλοί. Αυτό λέγεται κοινωνική δικαιοσύνη. Θα ήταν άδικο να τα έτρωγαν πολλοί και να πλήρωναν λίγοι.
Αυτοί που τα έφαγαν δεν θα πληρώσουν φυσικά. Δεν γίνεται να κάνουν όλες τις δουλειές οι ίδιοι άνθρωποι. Και να τρων και να πληρώνουν. Είναι κοινωνικά δίκαιο να μοιράζονται οι δουλειές.
Προσπαθούν να μας πείσουν να είμαστε ευτυχισμένοι που θα πεθάνουμε για να σωθούν οι τράπεζες.
Οι οποίες όχι μόνο δεν πληρώνουν, όχι μόνο θα πάρουν και επιπλέον βοήθεια, έχουν και κέρδη.
Για νομιμότητα μιλάνε κάτι βολεμένοι λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία και θα πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της.
Η κυβέρνηση λένε κρίνετε στο τέλος της θητείας της. Μόνο που την κυβέρνηση του Γιωργάκη δεν θα μπορέσουμε να την κρίνουμε σε 3,5 χρόνια. Δεν θα ζούμε μέχρι τότε.
Αυτό κάναμε και με την κυβέρνηση του Κωστάκη, την κρίναμε στις εκλογές και είδατε τι μας έχει κάνει.
Βγαίνουν κάποιοι και τα βάζουν με τον Σμαΐλη του ΚΚΕ που είπε ότι δεν συμφωνούν με το σύνταγμα.
Δηλαδή δεν ακολουθούν το ρητό «σφάξε με αγά μου να αγιάσω».
Τα μέτρα είναι απίστευτα. Γιατί να είναι υποχρεωμένοι να τα δεχθούν αδιαμαρτύρητα οι εργαζόμενοι;
Επίσης με εκνευρίζει το επιχείρημα ότι ο Αλαβάνος δεν μπορεί να μιλάει για τον φτωχό αφού αυτός είναι πλούσιος.
Δεν στεκόμαστε στο αν έχει δίκιο ή όχι αλλά στο αν έχει μεγάλη περιουσία. Τουλάχιστον αυτός τα έχει από κληρονομιά.
Ας δούμε επιτέλους την ουσία και να μην λειτουργούμε με το θυμικό.
Πάλι ο Μητσοτάκης στο MEGA. Αφού τον έχουν εκεί γιατί δεν τον ρωτάνε και κάτι χρήσιμο; Πως είχε καταφέρει επί γερμανικής κατοχής (Α' περίοδος επί Χίτλερ) και έτρωγε τρία πιάτα φασολάδας από τα συσσίτια ώστε να το εφαρμόσουμε και εμείς επί της νέας γερμανικής κατοχής (Β' περίοδος επί Μέρκελ).
Ο οποίος έχει μια μανία να τα παίρνει όλα επί τρία. Από τα πιάτα της φασολάδας έως τις συντάξεις.
Να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 λένε κάποιοι. Επικοινωνιακό μέτρο θα είναι. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν αποφασίζουν αυτοί ας μειωθούν σε 3. Αρκούν για να βγάζουν σε φωτοτυπίες τις αποφάσεις της τρόικας.
Είναι τόσο παράλογα τα μέτρα που θα μας πάρουν που ακόμα και οι εργοδότες διαφωνούν.
Πως ακριβώς λέγεται ο αστεροειδής που έχει νερό; Λέω να την κάνω προς τα εκεί σιγά – σιγά.
Πάει και το επίδομα αλληλεγγύης. Μας το έφαγε η Μέρκελ.
Ωραία αναδιανομή πλούτου έκανε ο Γιωργάκης. Τα πήρε από τους πλούσιους για να τα δώσει σε άλλους πλούσιους.
Και βουλιάξαμε και πνιγήκαμε και μας έφαγαν τα όρνια.
Εντάξει με έπεισαν. Τώρα πια ξαναγεννιέται η ελπίδα, είπε και ο επίτιμος. Αν μας έκαναν απευθείας ευθανασία θα ήταν σίγουρα πιο αισιόδοξα τα πράγματα.
Θα σωθεί λένε η Ελλάδα. Κάτι όμως δεν μου πάει καλά. Θα πάρουμε 140 δις τα οποία πρέπει να τα επιστρέψουμε σε τρία χρόνια. Μαζί με προηγούμενα χρέη θα θέλουμε τότε περίπου 70 δις το χρόνο για μια τριετία. Που θα τα βρούμε τότε τα λεφτά;
Μήπως τελικά δεν θα σωθεί η Ελλάδα, αλλά μας δίνουν μια παράταση για λίγο, ώστε να προλάβουμε να γράψουμε την διαθήκη μας;
Και εδώ και μέρες μάλιστα έχουν ξαμοληθεί δεξιά και αριστερά τα παπαγαλάκια για να μας πείσουν πόσο καλό θα μας κάνει το ΔΝΤ.
Πρώτον θα διώξει χιλιάδες συμβασιούχους και δημόσιους υπάλληλους ώστε να έχουμε 25% - 30% ανεργίας ώστε οι καλοί επιχειρηματίες να έχουν πληθώρα υποψήφιων για να διαλέξουν τους καλύτερους.
Δηλαδή αυτούς που αντί για μισθό θα δέχονται να δίνουν χρήματα στους εργοδότες για να δουλεύουν.
Δεύτερον θα γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι. Δεν θα έχουμε, ούτε του δημοσίου ούτε του ιδιωτικού τομέα, δεκατρείς και δεκατέσσερις μισθούς.
Εντάξει μπορεί οι μισθοί μας να είναι στο 1/3 των υπόλοιπων ευρωπαίων αλλά του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν σηκώνει. Μόνο τα βάρη που δημιούργησαν οι υπηρέτες του λαού.
Στο παραπάνω θα υπάρχει βέβαια και η εξαίρεση στους υπαλλήλους της βουλής, οι οποίοι εκτός από τους 16 -17 μισθούς, λόγω έλλειψης αντικειμένου που θα τους δημιουργήσει κατάθλιψη θα παίρνουν και το επίδομα ψυχιατρικής συνδρομής.
Επίσης οι εργασιακές σχέσεις θα γίνουν επιτέλους σοσιαλιστικές. Γιατί ο επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Γιωργάκης είναι σοσιαλιστές.
Έτσι δεν θα υπάρχουν αποζημιώσεις στις απολύσεις γιατί καλομαθαίνουν οι απολυμένοι και αναζητούν μόνιμα την απόλυση. Δεν θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις. Θα πηγαίνει ο εργαζόμενος στον εργοδότη και θα διαπραγματεύεται μόνος του τον μισθό του…
Και θα παίρνει κάτι λιγότερο από το επίδομα αφέλειας.
Εξάλλου τι σημαίνει συλλογική σύμβαση; Ανήλικοι είναι οι εργαζόμενοι να θέλουν κηδεμόνα που θα κανονίζει τους κατώτατους μισθούς;
Δεν θα υπάρχουν κατώτατοι μισθοί. Αλλά ούτε ανώτατοι. Η πρώτη κατηγορία αφορά τους απλούς μισθωτούς και η δεύτερη αφορά τους κολλητούς της εξουσίας.
Η Ελλάδα έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους κλητήρες. Ανήκουν στην μαφιόζικη οργάνωση που ονομάζεται κυβέρνηση.
Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πλέον ότι ο τέως καταλληλότερος ήξερε που πάει το πράγμα και γι' αυτό την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Όσοι είχαν μια στάλα πολιτική σκέψη το πίστευαν αυτό από το 2007. Μόνο που τότε ήταν μειοψηφία.
Ο μόνος τρόπος για να ανασάνει η Ελλάδα, λένε οι ειδικοί, είναι να υπάρξει ανάπτυξη. Με το ΔΝΤ όμως θα έχουμε ύφεση.
Οπότε ας ετοιμάσουμε τα κόλλυβα.
Ναι φταίνε οι πολιτικοί για την κατάντια της Ελλάδας. Όμως ας δούμε και τον εαυτό μας στον καθρέφτη.

Γιατί είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές πάλι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα είναι στην κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου